Vlada ukinula zabranu izvoza ulja i smanjila akcize na naftne derivate

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici odluku o ukidanju zabrane izvoza svih vrsta ulja nakon kompletnog uvida u stanje zaliha, ali i rekordnih površina pod zasadom suncokreta.

Nadležne institucije će nastaviti da prate situaciju na tržištu i u skladu sa tim preduzimati adekvatne mere. Prioritet će svakako biti da se u prvom redu zadovolje sve potrebe stanovništva. Vlada je u prethodnom periodu ukinula zabrane i za izvoz svih vrsta žitarica koje su bile pod merama ograničenog izvoza.

Na sednici je usvojena i Odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto. Ovu odluku Vlada je donela imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, a u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana, kao i očuvanja privredne stabilnosti.

Na današnjoj sednici doneta je izmenjena odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590 kojom se zabrana produžava za još sedam dana.

Donošenjem ove mere sprečiće se moguće štete po privredu i građane s obzirom na to da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane Republike Srbije.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Vlada ukinula zabranu izvoza ulja i smanjila akcize na naftne derivate

Komentari

174 per 1000 18 to 1000 cheap cialis Talanta, 2020, 207, 120318

[url=http://cafergot.best/]where can i where to buy cafergot for migraines[/url]

[url=http://stromectolv.online/]stromectol online canada[/url]

  • Od Joemar
  • 2023-04-04 22:51:08

[url=https://toradol.foundation/]toradol for pain[/url]

[url=http://avana.foundation/]avana online[/url]

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета