Za kupovinu seoskih kuća ove godine 500 miliona dinara

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća na teritoriji Srbije za 2021. godinu.

Za ovaj program opredeljeno je 500 miliona dinara.
 
Cilj je, kako se navodi, motivisanje stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate kroz rešavanje stambenog pitanja.
 
Očekivani efekat ovog Programa je naseljavanje oko 400 seoskih kuća sa okućnicom u ruralnom području, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Konkurs počinje na Vidovdan 

Naveo je da je veliko interesovanje za otkup seoskih kuća i da je jedini uslov da bračni parovi imaju do 45 godina.

Krkobabić je rekao da očekuje da se prijave poljoprivrednici koji žive u zajedničkim domaćinstvima i žele da se osamostale, ali i mladi ljudi koji sa porodicama žive kao podstanari u okolini velikih gradova žive kao podstanari i koji ne mogu da reše stambeno pitanje bankarskim kreditima.

Agroinfo.rs

Za kupovinu seoskih kuća ove godine 500 miliona dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju Vlada Srbije je usvojila novo softversko rešenje, uvodi se eAgrar pri Upravi za agrarna plaćanja.

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić obišao je dve porodice koje su dobile sredstva iz programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u selima Nova Gajdobra i Parag. Akcija se nastavlja, a u budućnosti će i sredstva biti uvećana.

MInistar za brigu o selu, Milan Krkobabić izjavio je da će stručnjaci iz resornog Minsitrstva raditi zajedno s drugim ministarstvima na programima da se mladim stručnjacima na selu: lekarima, stomatolozima, agronomima, veterinarima, tehnolozima… obezbedi zaposlenje.

Šta se sve dogodio na ovaj dan i u danima pre ili posle njega, saznajte u tekstu koji sledi.

Ministar za brigu o selu izjavio je da će 28. juna, na Vidovdan, biti raspisan konkurs za dodelu seoskih kuća mladim bračnim parovima i naveo da će država za otkup kuća davati i do 1,2 miliona dinara.

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić ukazao je na to da sela u kojima živi gotovo četrdeset odsto našeg stanovništva, nisu definisana u zakonu Republike Srbije.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета