Za protivgradne strelce u Leskovcu 5,5 miliona dinara

Foto: gradleskovac.org

Foto: gradleskovac.org

U Svečanoj sali grada Leskovca juče je uručen ugovor Udruženju „Strelci protivgradne zaštite – Kukavica“ o finansiranju, vredan pet i po miliona dinara.

- Praksu podrške Udruženja protivgradnih strelaca Grad je započeo 2016. godine i od tada do danas izdvojio 52 miliona dinara. Za nabavku 620 protivgradnih raketa, potrebne HTZ opreme za 60 protivgradna strelca i za rekonstrukciju 16 protivgradnih stanica izdvojeno je 26 miliona dinara i još toliko za udruženje koje se bavi zaštitom poljoprivrednih resursa na teritoriji grada Leskovca - rekla je kazala je zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević.

Samo za ovu godinu, kroz projektno finansiranje, Udruženju građana „Strelci protivgradne zaštite – Kukavica“, grad je dodelio sredstva u iznosu od 5,5 miliona dinara. Novac je udruženju isplaćen u petak 17. decembra. Što se tiče godine pred nama iznos planiranih sredstava za protivgradnu odbranu iznosi 12,2 miliona dinara namenjenih za nabavku 120 protivgradnih raketa, rekonstrukciju protivgradnih stanica, finansiranje i sufinansiranje udruženja, objavljeno je na portalu gradleskovac.org

- Na teritoriji grada Leskovca imamo 31 protivgradnu stanicu sa 62 poverenika, međutim, ove godine tri stanice. Mogu da se zahvalim zamenici gradonačelnika, gradonačelniku svake godine nam izlaze u susret, svake godine gradonačelnik nam obezbedi 120 raketa, HTZ opremu, i dobijemo po milion i po za održavanje protivgradnih stanica i gromobranskih instalacija. Od 2017. godine ja kao predsednik nemam nikakvih problema, a mi na teritoriji grada imamo najbolje strelce sa ocenom 10 jer su na svakom mestu reagovali na vreme. Ljudi su izuzetno angažovani, u pola noći, pola dana - rekao je predsednik Udruženja „Strelci protivgradne zaštite – Kukavica“ Žikica Marinković.

Agroinfo.rs

Za protivgradne strelce u Leskovcu 5,5 miliona dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je pre tri godine kupila imovinu PKB korporacije, uložila je oko 60 miliona evra u unapređenje poslovanja, uvela tehnološke inovacije i postala jedna od najmodernijih u sektoru poljoprivrede u regionu, rekao je direktor Dušan Radičević.

Počelo je podnošenje zahteva za podsticaje u stočarstvu i to za tov junadi, jagnjadi, jaradi i svinja, kao i za podsticaje za krave za uzgoj teladi za tov

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2022. godini u iznosu od 100 miliona dinara bespovratno.

U toku su dva javna poziva za ostvarivanje prava na novčane podsticaje u agraru, tačnije u stočarstvu i biljnoj proizvodnji.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета