Kako da posadite ananas i ulepšate svoj dom

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Da biste posadili tropsko voće ananas nije vam potrebno neko posebno seme, vec običan ananas iz prodavnice.

Otkinite zeleni vrhi i to tako da ga jednostavno okrenete rukom. Cilj je da otkinete samo zelene listove sa malo mesa na vrhu.

Nakon toga nožem odrežite meso i skinite prvi sloj malih smeđkastih listova koji se nalaze pri samom dnu. Zatim skinite i prvi sloj manjih zelenih listova sve dok vam se ne pojavi smeđe suvo korenje. Ogulite još jedan sloj listova da bude vidljivo što više korenčića.

Nakon toga ananas stavite u čašu vode, ali da u vodi  bude samo vrh. Čašu postavite na prozor gde dopire dosta sunčeve svetlosti i čekajte da se pojave klice što bi trebalo da potraje nekoliko nedelja. Ako bude potrebno skinite još koji sloj zelenih listova u međuveremnu.

Kad su se pojavile klice, ananas posadite u saksiju sa zemljom, stavite na dobro osunčano mesto i zalivajte otprilike jednom nedeljno. Ako vidite da je zemlja jako suva, zalivajte i češće.

Treba da znate da će možda proći godine dok uberete svoj prvi plod koji neće biti ni blizu veličine onoga koji kupujete u prodavnici, ali do tada ćete imati divnu ukrasnu biljku u svom domu.

Agroinfo.rs/.zemlja.rs

 

Kako da posadite ananas i ulepšate svoj dom

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Neverovatno popularno voće, jer je dobro za srce, blagotvorno deluje na oči, veoma je hranljivo, pomaže u sprečavanju pojave raka, i ima brojne druge prednosti, zbog čega ga mnogi nazivaju “super-hrana”

Ukoliko imate bradavice po telu, evo prirodnog načina da ih se rešite bez odlaska kod lekara ili kupovine hemije.

Ako ste ikada poželeli da gajite drvo banane, ali ste mislili da je klima u kojoj živite previše hladna i odustali ste od te ideje, možda ćete ponovo razmisliti kada budete saznali kako možete uspešno da je gajite i u područjima gde je vreme malo hladnije.

Prirodan način da se rešite neugodnih simptoma te uporne ambrozije a istovremeno ojačate organizam, probajte ukusni sok koji će vam pomoći da ih ublažite zahvaljujući sastojcima koji deluju protivupalno, otvaraju disajne kanale i normaliziraju rad sluznice.

Drvo ananasa može sasvim lepo da napreduje u stanu, ali mu je potrebno prostora. Gajenje ananasa kao ukrasne biljke nije komplikovano a ananasu je potrebno oko 3-4 godine rasta, da bi proizveo cvet i plod.

Nizak nivo serotonina ponekad može da vodi i u depresiju, i zbog toga nije loše da znate da možete da podstaknete lučenje ovog hormona i na sasvim prirodan način, bez upotrebe lekova.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета