Na Radmilovcu priznate prve srpske sorte pljosnate breskve

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Dve nedavno priznate sorte breskve su prve srpske sorte iz varijeteta platycarpa odnosno pljosnate breskve. Sednice Komisije za priznavanje sorti koštičavih voćnih vrsta održana je 14. aprila na oglednom dobru Poljoprivrednog fakulteta – ”Radmilovac“.

Ispred Odseka za priznavanje sorti  Ministarstva poljoprivrede, sednici je prisustvovao sekretar Komisije dr Aleksandar Tabaković, navodi se na sajtu Odseka.

Na sednici su razmatrani rezultati ispitivanja četiri novostvorene domaće sorte breskve i jedne sorte šljive a komisija je jednoglasno donela odluku da se priznaju dve sorte breskve i sorta šljive. Za ostale dve sorte članovi Komisije su zauzeli stav da su potrebna dodatna ispitivanja u tekućoj vegetacionoj sezoni.

Dve priznate sorte breskve su prve srpske sorte iz varijeteta platycarpa odnosno pljosnate breskve.

Agroinfo.rs/agronews.rs

Na Radmilovcu priznate prve srpske sorte pljosnate breskve

Komentari

finasteride propecia Clinical Case Presentation 2 A 65 year old man presents with back pain and unexplained anemia

Christie JM, Jane DE, Monaghan DT generic cialis 20mg

After a little consideration, Liu Chengyou said, I will entertain them at Qionglin Garden, and sex on drugs reddit send an invitation to everyone cost finasteride

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tržnica u centru Kaira, a na njoj ponuda - malina iz Arilja, borovnica iz Šapca, šljiva iz Osečine ili jabuka iz Topole.

Posle najave novih protesta i blokada puteva, na poziv Ministarstva poljoprivrede predstavnici proizvođača maline iz Arilja dogovorili su za ponedeljak novi sastanak sa otkupljivačima i proizvođačima, kom će prisustvovati i ministar poljoprivrede.

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Premija po litri predatog mleka je uvećana, za ovaj kvartal iznosi 19 dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета