Par običaja koje su primenjivale naše bake ako ŽELITE DA SAZNATE KO ĆE VAM BITI MUŽ ILI ŽENA

Foto:freepik

Foto:freepik

Ova priča je zasnovana na izjavama onih kojima se ovo dogodilo i obistinilo. Neko će odmah reći, ma to je bez veze. Možda, ali tako je bilo. Ovako ide.

Nekada je to bilo normalno proveriti, ko bi mogao biti taj suđeni/a. Većinom su devojke te koje su koristile ovaj trik, koji bi svaki put upalio.

Uveče pred spavanje, oguli se cela jabuka, ali tako da se kora nigde ne prekine. Jabuka se pojede, a ona kora(oguljena)se zamota u papir i stavi pod jastuk. Zatim se poželi da se u snu vidi onaj suđeni, onaj za koga će se ta djevojka udati. Ovo mogu i momci da urade, isto ide.

Kada ujutro ustane ona prvo razmišlja koga je sanjala, jer se san može zaboraviti. Ako se sanja osoba koja se ne zna, nema veze upoznaće se nekad kada bude vreme, ali to je ta osoba.

Tu nema greške. Zašto? Svi slučajevi koji su do sada poznati da su ovo probali bili su istiniti i ostvarili su se.

Nekoliko devojaka koje su ovo uradile san im se obistinio, postao je java. Kao i mesto i ono što se dešavalo u snu u kojem su videle svoje suđene muževe, sve je posle bilo java.

Jedna djevojka je sanjala svog poznanika, i mislila je :”Ma nema od toga ništa, to je laž”, ali posle nekoliko meseci su počeli da se zabavljaju i venčali su se. Vredi probati, ako ništa, može biti dobra zabava. A kasnije šta će biti, biće.

Agroinfo.rs /L01S

Par običaja koje su primenjivale naše bake ako ŽELITE DA SAZNATE KO ĆE VAM BITI MUŽ ILI ŽENA

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sve više odustajanja od bavljenja poljoprivredom, što zbog neisplativosti skoro pa nikakve državne pomoći tako i zbog zagađenosti čitave atmosfera. Tako je i ova porodica odustala od svog prelepog voćnjaka, 500 kom. stabala Jabuke završavaju ,više nije moguće da OPSTANEMO

Farbanje i ukrašavanje vaskršnjih jaja jedan je od najstarijih hrišćanskih običaja. Simbolično značenje ovog običaja je predstava vaskrsenja. Kao što je Hristos razvalio vrata smrti i vaskrsao, tako i pile razbija ljusku jajeta i izlazi u novi život. A zašto se farbaju jaja kazuje nam legenda o Mariji Magdalini koja je došla u Rim da propoveda Jevanđelje Hristovo i stigla do cara Tiberija.

Zasad jabuka podigao je otac mladog voćara iz sela Blaznava kod Topole Vladimira Pantelića, a on je ostao na selu i nastavio tu proizvodnju. Savremeni zasadi uz primenu navodnjavanja i pokriveni protivgradnom mrežom doneli su Panteliću i više nego dobar prinos ove godine, ali ulaganja su bila jako velika.

Zbog krize u Ukrajini i pada izvoza, poljski farmeri tvrde da su pred bankrotom, a posebno se skreće pažnja na niske cene kojima se jabuka otkupljuje od uzgajivača i visoke cene proizvoda u prodavnicama.

Nedavno su proizvođači u Poljskoj kada su u znak revolta ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede istovarili šlepere ovog voća UPOZORILI SU.

Zasadi jabuka se na području Srbije nalaze u fazi od pojave prvih listova do pojave crvenih cvetnih pupoljaka, a za koji dan se očekuje i početak cvetanja. Sada je važno sačuvati mladu lisnu masu, cvetne pupoljke i cvetove od primarnih infekcija najznačajnijeg patogena u proizvodnji jabuka – prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti ploda.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета