Ruzmarinov špirit po travaru Sadiku Sadikoviću: Imate problem sa kratkovidnošću i ništa vam ne pomaže?

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Poznati travar Sadik Sadiković preporučuje kod kratkovidnosti recept za jačanje očiju od Ruzmarinovog špirita kojim se svaki dan natrljaju čelo, slepočnice, lice i vratne žile.

Ruzmarinov špirit po travaru Sadiku Sadikoviću

- Tri čevrt najjačeg čistog špirita
- Cvetovi i grančice ruzmarina
- 3 do 4 grama Kamfora
- Boca-2 komada

Za one koji zaista imaju problem sa kratkovidnošću, evo recept kako se pravi Ruzmarinov špirit:

Uzmu se tri četvrt litra najjačeg čistog špirita i napuni sa cvetom i grančicama ruzmarina. Boca se dobro začepi, i čep se dobro poveže da ne iskoči. Tako napunjena boca sa navedenim sastojcima ostavi se na vrućem suncu tri dana. A ako nema sunca, može se staviti i pored tople peći. Svaki dan treba bocu dobro promučkati dva tri puta. Nakon toga se procedi, ulije u čistu bocu i pomeša sa 3 do 4 grama kamfora. Takvim ruzmarinovim špiritom navedena mesta trljaju se tako dugo dok koža ne upije špirit.

Uz navedeni recept Sadiković preporučuje ušmrkavanje istog duboko u nos, kao i stavljanje obloga od kamilice na oči. Ruzmarinov špirit po uglednom travaru Sadiku Sadikoviću, jako je dobar prirodni lek za lečenje kratkovidnosti. 

Agroinfo.rs/receptoor.com

Ruzmarinov špirit po travaru Sadiku Sadikoviću: Imate problem sa kratkovidnošću i ništa vam ne pomaže?

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sa toplim danima pojavili su se i mnogobrojni insekti te otvorili sezonu uboda. Donosimo i više nego efikasan način da se izborite sa ovim problemom. Evo i kako.

Kupus je veoma zdrav i pun vitamina, ali da bi uspeo u bašti nije samo potrebno brinuti o njegovom uzgoju, već je vrlo važan njegov položaj u odnosu na ostale zasejane kulture, odnosno, važno je koje ga biljke okružuju.

Ruzmarin je lekovita, aromatična biljka koja se koristi u fitoterapiji, kozmetici i vrlo je popularan začin. Med od ruzmarina poboljšava cirkulaciju, pa je dobar izbor za sve one koji imaju kardiovaskularne probleme.

Ruzmarin je aromatična, ali i vrlo lekovita biljka. Pravljenjem čaja od ove biljne vrste, pomažemo našem organizmu da ojača što je vrlo važno u ovo vreme prehlada i virusa.

Na ovakav način možete peći bolo koje povrće, jednostavno se priprema i jako je ukusno!

Gajenje začinsko bilja verovatno je logičan izbor za sve, posebno kada uređujete baštu kako biste udovoljili vašim kulinarskim potrebama. Ovo su najkorisnije začinske biljke koje možete imati.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета