NEĆEMO NEDIMOVIĆA NEGO PREMIJERKU I PREDSEDNIKA: Poljoprivrednici traže razgovor, poručili da nema odustajanja od zahteva

Foto: scop.io

Foto: scop.io

Juče, 14. februara, je postignut dogovor poljoprivrednika iz Vojvodine i Mačve o opstanku agrara, te su zajednički zahtevi poslati Vladi i predsedniku Republiek Srbije.

Zahtevi su jasni i odnose se na opstanak poljoprivrede u našoj zemlji, a poljoprivrednici su poručili da nema odstupanja od zahteva i da ne žele da razgovaraju sa resornim ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, već samo sa premijerkom Srbije Anom Brnabić ili predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Njihovi zathevi su gorivo bez akciza i subvencije od 200 evra po hektaru, do 100 hektara površine. Tim zahtevima prodružili su i zatheve vezane za razvoj stočarstva.

- Radi dobrobiti malih i srednjih poljoprivrendih proizvođača i očuvanja sela Vlada Srbije treba da ispoštuje sledeće zahteve, a to su ukidanje akciza na euro dizel za registrovana gazdinstva, subvencije 200 evra po hektaru, redovna i brza isplata subvencija, regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu  navodi se u zahtevima poljoprivrendika upućenim Vladi Srbije i predsedniku Srbije, a prenosi agronews.rs.

Prethodnih dana određeni zahtevi koji se tiču niže cene đubriva urea ispunjeni su samo za poljoprivrednike iz Braničevskog okruga zbog čega su se ostali proizvođači pobunili.

U Zrenjaninu je u organizaciji Saveza udruženja poljoprivrednika Banata organizovana protestna vožnja taktora kao odgovor na katastrofalne poteze države prema poljoprivredi.

Banatski ratari su zahtevali hitno uvođenje subvencija za nabavku đubriva, smanjenje cene goriva i povećanje subvencija po hektaru.

Agroinfo.rs.

NEĆEMO NEDIMOVIĆA NEGO PREMIJERKU I PREDSEDNIKA: Poljoprivrednici traže razgovor, poručili da nema odustajanja od zahteva

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sinoć je posebno bilo napeto za poljoprivrednike. Posle slučaja Jovana Jovanova iz Bavaništa, preteće pozive dobili su i kikindski paori.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Za kilogram semenske je potrebno između 3 i 5 kilograma merkantilne pšenice

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Od 1. januara 2024. godine poljoprivrednici će točiti gorivo za svoju mehanizaciju po ceni koja će biti za 50 dinara niža od one koju na pumpama plaćaju građani.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета