Od septembra isplata subvencija za mlade poljoprivrednike

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Od 5400 podnetih zahteva - 4800 ispunjava uslove. U narednih 20 dana biće pozvani ako žele novi predračun, neće biti smanjenja subvencija, biće isplaćeno 75 odsto i svako ko ispunjava uslove dobija subvencije, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tokom posete topolskim selima.

Subvencije za mlade poljoprivrednike biće isplaćene od septembra do kraja novembra, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tokom posete selima Topole.

Kako se navodi u pravilniku subvencija za mlade poljoprivrednike na sajtu Uprave za agrarna plaćanja, podsticaji obuhvataju podršku programima za investicije u:

- razvoj i unapređenje primarne biljne proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika;
- razvoj i unapređenje primarne stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika;
- razvoj i unapređenje primarne stočarske proizvodnje kroz nabavku kvalitetnih priplodnih grla na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika.


Pravo na ovaj podsticaj ostvaruju punoletni primarni poljoprivredni proizvođači, koji su u godini podnošenja zahteva imali najviše 40 godina života, a čije je gazdinstvo osnovano posle prvog januara 2018. godine. Sredstva se isplaćuju unapred - u visini od 75 odsto od vrednosti investicije, na osnovu predračuna, odmah nakon odobravanja prava na podršku. 

Izvoe:agroklub.rs

Od septembra isplata subvencija za mlade poljoprivrednike

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedna od prvih delatnosti kojom je čovek počeo da se bavi je poljoprivredna proizvodnja.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета