Zbog snižene cena nafte, privremena mera pomoći države po hektaru koja se sprovodila dve godine se stavlja van snage

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Ni ove godine nosioci poljoprivrednih gazdinstava nisu u obavezi da potvrde aktivan status svojih gazdinstava. Kao i prošlih godina, obnova je odrađena automatski pa su sva aktivna poljoprivredna gazdinstva zadržala svoj status i u ovoj 2021. godini.

Poljoprivrednici ove godine neće morati da posete šaltere Uprave za trezor kako bi podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji. Svim poljoprivrednicima koji su prethodne godine dobili osnovne podsticaje po hektaru, u 2021. godini biće automatski isplaćen novac na račun, bez podnošenja zahteva i to već od 10. marta.

Ove godine izmenjena je Uredba o raspodeli podsticaja, pa će po hektaru biti isplaćeno samo četiri hiljade umesto dosadašnjih 5.200 dinara. Imajući u vidu da je cena nafte snižena, privremena mera pomoći države po hektaru koja se sprovodila dve godine se stavlja van snage. Nadležne institucije će pratiti kretanja cene nafte na tržištu i u slučaju naglog rasta, ponovo reagovati.

Od ove godine postoji još jedna novina, novi korisnici subvencija, koji u 2020. godini nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje, a upisani su u Registar poljoprivrednih gazdinstava pre 30.09.2020, dovoljno je da za dobijanje pomenute subvencije pošalju sledeće podatke: ime i prezime, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i JMBG na mejl podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs. Rok za slanje je od 1. marta do 30. aprila.

Izvor:alpress.rs

Zbog snižene cena nafte, privremena mera pomoći države po hektaru koja se sprovodila dve godine se stavlja van snage

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sinoć je posebno bilo napeto za poljoprivrednike. Posle slučaja Jovana Jovanova iz Bavaništa, preteće pozive dobili su i kikindski paori.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Za kilogram semenske je potrebno između 3 i 5 kilograma merkantilne pšenice

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Od 1. januara 2024. godine poljoprivrednici će točiti gorivo za svoju mehanizaciju po ceni koja će biti za 50 dinara niža od one koju na pumpama plaćaju građani.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета