Zbog snižene cena nafte, privremena mera pomoći države po hektaru koja se sprovodila dve godine se stavlja van snage

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Ni ove godine nosioci poljoprivrednih gazdinstava nisu u obavezi da potvrde aktivan status svojih gazdinstava. Kao i prošlih godina, obnova je odrađena automatski pa su sva aktivna poljoprivredna gazdinstva zadržala svoj status i u ovoj 2021. godini.

Poljoprivrednici ove godine neće morati da posete šaltere Uprave za trezor kako bi podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji. Svim poljoprivrednicima koji su prethodne godine dobili osnovne podsticaje po hektaru, u 2021. godini biće automatski isplaćen novac na račun, bez podnošenja zahteva i to već od 10. marta.

Ove godine izmenjena je Uredba o raspodeli podsticaja, pa će po hektaru biti isplaćeno samo četiri hiljade umesto dosadašnjih 5.200 dinara. Imajući u vidu da je cena nafte snižena, privremena mera pomoći države po hektaru koja se sprovodila dve godine se stavlja van snage. Nadležne institucije će pratiti kretanja cene nafte na tržištu i u slučaju naglog rasta, ponovo reagovati.

Od ove godine postoji još jedna novina, novi korisnici subvencija, koji u 2020. godini nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje, a upisani su u Registar poljoprivrednih gazdinstava pre 30.09.2020, dovoljno je da za dobijanje pomenute subvencije pošalju sledeće podatke: ime i prezime, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i JMBG na mejl podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs. Rok za slanje je od 1. marta do 30. aprila.

Izvor:alpress.rs

Zbog snižene cena nafte, privremena mera pomoći države po hektaru koja se sprovodila dve godine se stavlja van snage

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sastanku su osim Vučevića, Brnabićeva i Martinovića prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija

Predstavnici sedam uduženja poljoprivrednika saopštili su danas da će pokrenuti "opšti" protest na teritoriji cele zemlje nezadovoljni ispunjenjem zahteva i komunikacijom sa ministrom poljoprivrede Srbije Aleksandrom Marinovićem.

Predstavnici nekoliko uduženja poljoprivrednika Srbije, saopštili su danas da još nisu dobili poziv od novog resornog ministra Aleksandra Martinovića za razgovor zbog ranije datih, a neispunjenih obećanja zvaničnika, nakon protesta održanih prošle godine, iako je obećao da će ih primiiti posle 27. maja.

Sinoć je posebno bilo napeto za poljoprivrednike. Posle slučaja Jovana Jovanova iz Bavaništa, preteće pozive dobili su i kikindski paori.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета