Počinje isplata prvih 7 miliona evra subvencija za prvih 400 poljoprivrednika

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Počinje isplata 7 miliona evra za prvih 400 poljoprivrednika, a u toku je i drugi Javni poziv za nabavku traktora i mehanizacije u oblasti stočarstva vredan 360 miliona dinara.

Od ukupno 871 poljoprivrednika kojima je odobren zahtev za subvencionisanu nabavku traktora i druge poljoprivredne mehanizacije u oblasti voćarstva, povrtarstva, vinogradarstva i cvećarstva, do sada je 397 proizvođača potpisalo ugovore, čime otpočinje isplata prvih 7 miliona evra subvencija.

Ukupno je za tu meru obezbeđeno 1,2 milijarde dinara, a ovaj projekat Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke u okviru koga se vrši isplata subvencija pruža mogućnost dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, 40 odsto kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama, uz svega 10 odsto sopstvenog učešća. Projekat je poznatiji pod nazivom 50:40:10.

U toku je i drugi Javni poziv za nabavku traktora i mehanizacije u oblasti stočarstva vredan 360 miliona dinara, a poljoprivrednici će kroz Projekat moći da dobiju subvencije u iznosu od 10 000 do 25 000 evra, piše espreso.co.rs.

Agroinfo.rs

Počinje isplata prvih 7 miliona evra subvencija za prvih 400 poljoprivrednika

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета