CRVENE BANANE: Da li ste ih probali i znate li koje su njihove prednosti

Foto:pinterest.com

Foto:pinterest.com

Imaju bogat okus koji je drugačiji od žutih prethodnika. Ali, da biste uživali u ukusnim i zdravim vitaminima, morate ići u tople zemlje, jer je zabranjen transport crvenih banana zbog previše meke kaše.

Crveno voće je manje kalorično od svog žutog prethodnika. Kaša sadrži mnogo vitamina za zdravlje ljudi, pa se možete rešiti problema poput anemije, vrtoglavice, suvoće usta i mnogih drugih bolesti. Ako patite od ovih bolesti i ne znate šta učiniti, pokušajte nabaviti ovo voće i probati ga. 

Jeste li čuli za crvene banane? Ovo nije neki složeni hibrid, već potpuno prirodno voće poreklom s Jamajke i Kostarike. Izvoznici su toliko osigurani da ako sretnete crvene banane po hipermarketima, onda će to najverovatnije biti nezrelo. Ne očajavajte - poput žutih, sazrevat će u kućnom okruženju.


Karakteristike

- veličina - oko 1/3 manja od žutih ;
- kora je gusta;
- meso banane je mekano, bogato žuto-crveno;
- ima ukus slatko, sočno, kremasto;
- aroma - jagoda-malina.
 
Neobična boja banana nastala je zbog visokog sadržaja beta-karotena. Takođe u sastavu ima veliki broj različitih mineralnih soli (gvožđe, kalijum), vlakana, vitamina A i C. Nema masti u plodu. Spremna za jelo banana ima mekanu tamnocrvenu koru, potamnelog mesa sa grimiznim tonom. Zelene ili svetlo žute pruge ukazuju na nezrelost. Koža čak može biti blago smeđa, ali mrlje i oštećenja na njoj su nepoželjni. Kao i u slučaju s uobičajenim bananama, nejestivi delovi kaše skriveni su ispod nedostataka.

Prednosti konzumiranja crvenih banana:

1. Jačanje imuniteta

2. Pomoć u lečenju kardiovaskularnih bolesti

3. Jačanje kostiju, kose, noktiju

4. Poboljšanje kože

5. Pojačan ton celog tela

6. Podržavanje vodene ravnoteže tela

7. Prevencija anemije, naslaga kamenca i bubrega i jetre, hiper- i fizičke neaktivnosti.

8. Pomoć u lečenju kardiovaskularnih bolesti

9. Protivupalno, antioksidativno dejstvo

Ukusna karakteristika crvenih banana smatra se njihovom jedinstvenom voćnom aromom koja podseća na maline ili jagode. Budući da je snažan antioksidans, sprečava nas da prevremeno ostarimo i štiti telo od raka. Drugi važan element je kalijum. Prema svom sadržaju, crvena banana je 10 puta ispred žute.

Kupci se često žale na tvrdoću i nejestivost crvenih banana. To znači da plod još nije sazreo. Banane držite 2 sata u toploj vodi, a zatim ih ostavite da leže na toplom, suvom mestu nekoliko dana. Okus crvenih banana je još bogatiji i nežniji od žutih banana.

Ovo voće je vrlo korisno, ali nije za dijabetičare. Jedno voće može sadržati i do 20 g saharoze (skrob, fruktoza). Nekoliko banana dovoljno je za kritični skok količine šećera u krvi. Ali kod dijabetesa tipa 2, lekari ponekad preporučuju male porcije voća.

 

Agroinfo.rs/hayam-cafe.ru

CRVENE BANANE: Da li ste ih probali i znate li koje su njihove prednosti

Komentari

buy cialis online india PMID 22580624

My vascular surgeon won t treat small medium varicose veins on my ankles and feet because he says they are too close to the capillary beds and arteries cheapest finasteride on the web

cialis tablets for sale PMID 35573139 Free PMC article

Hearing what the skeleton cobra said, the guardian of the skeleton family turned around directly minoxidil vs propecia Genetic factors may also play a vitale role in treatment

levitra why so exspensive According to Brodmann s map, the cerebral cortex is divided into histologi cally distinct regions Зћ E, italic letters that generally have different functions Зћ E

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета