5 genijalnih trikova kako vam cveće nebi PROPALO TOKOM ZIME

Foto: Pixabay free

Foto: Pixabay free

Na većinu biljaka promena godišnjeg doba veoma utiče, ali uz primenu ovih saveta cveće će opstati.

1. Zalivanje u toku jeseni

U toku jeseni biljke ulaze u fazu mirovanja, proces fotosinteze je manje intenzivan i samim tim im je potrebna i manja količina vode. Zalivanje bi trebalo obavljati ujutru, a posle pola sata prosuti višak vode koji se nakupio u tacni saksije. U protivnom, postoji mogućnost da koren istruli.

Za zalivanje se može koristiti biljni čaj i voda u kojoj su kuvana jaja, jer će biljkama na taj način dati potrebne minerale. Orošavanje biljaka se vrši odstajalom vodom u toku prepodnevnih časova.

2. Kako prehranjivati biljke u toku jeseni

Prehranjivanje se isključivo vrši početkom jeseni, kako bi se biljka fiziološki pripremila za zimu. Najbolje je upotrebiti organske preparate sa ekstraktom algi i aminokiselina.

3. Pronađite im odgovarajuće mesto

Saksijsko cveće kad dođe hladnije vreme obavezno je da ga unesete u zatvoreni prostor. Neka vam biljke budu što bliže prozoru, kako bi se polako privikavale na dane u kojima će biti sve manje svetlosti, obavezno povedite računa da svaka biljka ima dovoljno prostora za neometani rast. 

4. Sukulenti nikako nesmeju da provedu zimu napolju

Sukulenti ne bi trebalo da prve jutarnje mrazeve dočekaju napolju, kao i to da saksije ne budu direktno na betonu, ukoliko se radi o takvoj podlozi, već ih izdignite i i na taj način zaštitite od hladnoće.

5. Presađivanje se ne preporučuje u jesenjim danima

Biljke u toku jeseni i zime miruju pa zato nije preporučljivo ih presađivati. Ukoliko baš morate da presadite biljku, obavezno koristite potpuno novu zemlju i veću saksiju od one u kojoj se do tada biljka nalazila.

Agroinfo.rs

5 genijalnih trikova kako vam cveće nebi PROPALO TOKOM ZIME

Komentari

Trastuzumab exerts its antitumor activity through antibody dependent cell mediated cytotoxicity buy cialis online forum The decision between root canal therapy and surgical extraction can be difficult for a pet owner

levitra 10 orodispersible 10mg Maintaining the animals in their home cages and acclimatizing them before anesthesia substantially decreased the amount of stress the animals endure

  • Od Ivymar
  • 2023-05-09 17:49:01

[url=https://avodart.foundation/]avodart brand name[/url]

  • Od Zakmar
  • 2023-05-13 06:44:55

[url=http://ventolin.ink/]ventolin cost in canada[/url]

[url=https://lipitor.gives/]lipitor generic cost[/url]

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Šta privlači sreću u dom, pa cvet ženska sreća – spatifilum nosi tajnu simboliku…Drugačije se naziva i ,,Mesečev cvet” , jer nudi prelepe bele cvetove.

Lale su vrsta cveća iz porodice ljiljana. Krase ih najrazličitije boje, a Holandija je njihov najveći uzgajivač. U nastavku teksta pronađite savete kako da ih očuvate svežim 10 dana.

Priroda je naš moćni saveznik, a da je moguće izbeći lekove, pokazuje i primer Milice Vujić, lekara prirodne medicine, energoterapeuta, instruktora joge i kondicionog trenera.

Da bismo ostali zdravi, nakon obroka je vrlo važno da izbegavamo neke aktivnosti koje mnogi od nas ipak praktikuju ne znajući koliko mogu da budu štetne..

Sobne biljke za njih je bitna ljubav, nega, smeštaj, svetlost, da bi one bile zdrave i lepe biljke.

Bašte naših baka nam bude posebna sećanja. Nekada su se gajile vrste koje su bile jarkih boja i intenzivnog mirisa, dok danas uglavnom nailazimo na hibride koji gotovo i nemaju miris.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета