Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

April je mesec za sadnju cveća radi ulepšavanje svopjih dvorišta. Počnite sa pripremom i usitnjavanjem zemljišta, položiti seme cveća koje želite da posadite, prekriti tankim slojem zemlje i zaliti.

Kadifa je biljka koja je veoma otporna na sve vremenske uslove. Treba je redovno zalivati i đubriti. Osušene cvetove treba odstraniti i mogu se sačuvati za sledeću godinu. Karakteristična boja za kadifu je narandžasta. Pretežno je zastupljena u baštama ali se mogu uzgajati i u saksiji na terasi.

Lobelija je cvet karakteristične plave boje. Nakon cvetanja treba ih odstraniti kako bi došlo do formiranja novih. Lobelija se najbolje oseća kada je na direktnom suncu. Prilikom sadnje seme se ne prekriva tankim slojem zemlje pošto zahteva dosta svetlosti. Dovoljno je blago pritisnuti u površinski sloj zemlje. Može se gajiti i u saksiji.Cveće obožava vodu, pa je potrebno često ga zalivati, pri čemu treba voditi računa da se voda ne nagomilava. U protivnom listovi se suše, otpadaju na dodir,  a biljka vene. 

Petunija spada u sezonske ukrasne biljke koja je zastupljena u dosta boja. Nego ove biljke je jednostavna i laka. Traže redovno zalivanje i uklanjanje starih cvetova kako bi tokom čitavog leta bile u punom sjaju.

Dan i noć je biljka koja se obično sadi u jesen stim da je sadnja zastupljena i u proleće. Pošto spada u porodicu ljubičica zovu je još i poljskom ljubičicom. Sadi se u saksije srednje veličine u koju se stavlja oko pet semenki. Neophodno je redovno zalivanje. Cvet je veliki, ljubičaste boje, može biti jednogodišnja ili dvogodišnja biljka, zavisno od toga kada je posađena.

 

Izvor: domacinskakuca.rs

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Drvo jacaranda je tropska lepota sa svojim klasterima mirisnih, ljubičastih cvetova u obliku trube. U pravom okruženju, čini izvrsnu senku ili ulično stablo.

Дуранта је вишегодишња зимзелена биљка која спада у породицу Вербенацеае (Вребена)

Kada kupujemo biljku obično svi se zaletimo na sam izgled biljke, ali šta ako ne uspeva baš ta biljka... Zato je potrebnoda se informišemo kakvi su nam uslovi potrebni za njen opstanak. Evo par lepih biljaka koje malo zahtevaju

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета