ENERGIJA MOĆI I STRASTI: Posadite ovo cveće i u svoj dom privucite LJUBAV i NOVAC

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Mnogi cvetovi imaju određenu simboliku i za neke biljne vrste se vezuju posebne legende i verovanja.

Cvetna vrsta koja će vam ulepšati životni prostor i koja ima zanimljivu simboliku je kadifica.

Izgled cvetne vrste

Kadifica (lat. Tagetes erecta, Tagetes patula nana) je pravi vatreni prizor za letnje bašte. Raste u visnu od 20cm do 0,5m. Dele se u dve grupe – African marigold (visoka kadifa) i Franch marigold (niska kadifa). Erekte su uglavnom hibridni tipovi, a patula nana je sortna kadifa. Sve kadife imaju uspravan rast, a glavna razlika je u kombinaciji boja u cvetu i veličini cveta. Najpopularnije su one krupnog jednobojnog cveta i niskog rasta. Ipak, ništa ne može dati osećaj plamena u vrtu kao dvobojna sitnocvetna kadifa. Cveta od ranog proleća do kasne jeseni, a ukoliko se lepo zaliva, odlično se održava u toku celog leta.

Simbolika

Zbog svojih toplih i živih boja, veruje se da kadifica zrači energijom strasti. Parovi koji u kući imaju ovu biljku sačuvaće strast, ljubav i bliskost. Takođe, treba da je posade svi oni koji se bave nekim kreativnim poslom, jer se smatra da simbolizuje kreativnost i inspiriše.

Zlatna boja ovog cveta simbolizuje bogatstvo, pa mnogi veruju da cvet može biti magnet za obilje i prosperitet. Zasadite na jendom mestu više kadifica kako bi se što više „zlatilo“ – simbolično će se pozlatiti i vaše polje finansija.

Na kraju, ovaj cvet ne treba poklanjati, jer se smatra da u tom slučaju može predstavljati očaj i ljubomoru.

Agroinfo.rs

 

ENERGIJA MOĆI I STRASTI: Posadite ovo cveće i u svoj dom privucite LJUBAV i NOVAC

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Oktobarski dani su rezervisani za radove u vrtu ukoliko želite da narednog proleća i leta vaše okruženje bude u najlepšim bojama cveća i rastinja.

Jesen je stigla, a sa njom i hladniji dani. Bez obzira na to, uz malo truda, vaša bašta ili balkon mogu obilovati cvećem različitih boja koje će ulepšati životni prostor.

Svi znamo da, kada je u pitanju saksijsko cveće, jedan od uzroka propadanja može biti i taj da biljka preraste postojeću žardinjeru, pa je neophodno prepoznati period kada je treba presaditi u veću. Sa jednom inovativnom saksijom ljubitelji cveća više neće imati ovakvih problema.

Sobne biljke su odlično sredstvo da imamo dovoljno kiseonika u prostoru u kom živimo, a idealne su i za dekoraciju. Međutim, ako se ne održavaju redovno ili se naprave određeni propusti, mogu početi da se suše i umiru. Evo nekoliko trikova da ih oporavite!

U Kuli će 1. i 2. oktobra biti održan sada već trdicionalni Jesenji festival cveća i ručnih radova.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета