ZA SVE LJUBITELJE CVEĆA I MEDA: Tradicionalna manifestacija 15. i 16. maja u Velikom Gradištu i Kusiću

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Tradicionalna manifestacija, "18. Dani cveća i meda" u Velikom Gradištu i Kusiću, okupiće 15. i 16. maja sve ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera.

Ova raznobojna, slatka manifestacija održaće se prvo u nedelju 15. maja u Kusiću, a dan kasnije, 16. maja, i u Velikom Gradištu.

Na manifestaciji učestvuju cvećari, pčelari, grnčari i majstori starih zanata iz raznih krajeva Srbije. U sklopu izložbe, oba dana biće održan i bogat kulturno-zabavni program, a organizatori su najmaštovitijim izlagačima cveća i pčelinjih proizvoda pripremili vredne nagrade.

PROGRAM

15.05. – Kusiće (centar sela)

11:00 – Otvaranje manifestacije
– Razgledanje štandova, kulturno-umetnički program i dodela nagrada
19:00 Kulturno-umetnički program

16.05. – Veliko Gradište (Trg Mladena Miloradovića)

11:00 – Otvaranje manifestacije
– Razgledanje štandova, kulturno-umetnički program i dodela nagrada

Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Kusiće i Turistička organizacija opštine Veliko Gradište, uz podršku Kulturnog centra „Vlastimir Pavlović Carevac“.

Svi zainteresovani se za manifestaciju mogu prijaviti preko Turističke organizacije opštine Veliko Gradište i mesne uajednice Kusiće.

Agroinfo.rs/agrotv.net

ZA SVE LJUBITELJE CVEĆA I MEDA: Tradicionalna manifestacija 15. i 16. maja u Velikom Gradištu i Kusiću

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Novi praktičan i prilično jeftin uređaj za detektovanje nekih bolesti, bez biopsije i sličnih bockanja, uključuje najdragocenijeg insekta za svetu, pčelu. Neverovatna dosetljivot portugalske dizajnerke olakšaće dijagnostifikovanje i ranih faza mnogih oboljenja.

Proleće je uveliko počelo, a ukoliko još uvek razmišljate koje cvetne vrste bi mogle da vam krase balkon i terasu ove godine, imamo idealne predloge.

Jorgovan je jedna od najlepših i najmirisnijih biljaka koja raste po dvorištima, ali i proplancima. Prema legendi, ova prelepa vrsta je procvetala po blagoslovu Bogorodice.

Privremeni organ opštine Kula usvojio je Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine. Minimalan iznos bespovratnih sredstava je 5.000, a maksimalan 150.000 dinara.

U Kragujevcu će se od 29. aprila do 1. maja održati sajam hortikulture, najmasovniji do sada.

Prema istraživanju naučnika sa Londonskog univerzitetskog koledža, broj insekata u pojedinim delovima sveta je u poslednje dve decenije opao za skoro 50 odsto zbog intezivne poljoprivrede i rasta prosečne temperature.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета