STATUSNI SIMBOL I OZBILJAN BIZNIS: Za najbolje konje se danas izdvaja i po nekoliko MILIONA evra

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Konjarstvo je danas vrlo popularno i za razliku od davnih vremena kada je konje imala svaka siromašna porodica, danas su ove životinje stvar prestiža. Osim toga, ovaj biznis je vrlo isplativ.

Na svetu postoje konji koji koštaju od nekoliko stotina, pa do nekoliko miliona evra. U Engleskoj je, na primer, običaj da se ljudi udruže, zajedno kupe grlo, dele troškove smeštaja, hrane, džokeja, veterinara, ali i zarade. Konji su zahtevne životinje i samo oni koji se njima ozbiljno bave znaju koliko je ovaj hobi skup.

Danas je konj statusni simbol i njegova kupovina predstavlja ozbiljnu investiciju za one koji žele da se takmiče. Svojevremeno, 2000. godine, prodat je najskuplji konj na svetu koji je plaćen neverovatnih 70 miliona dolara, nakon što je osvojio Kentaki derbi i time postao najskupla jedinka ove vrste u istoriji.

Cenu konja diktira genetika, ali i predispozicije, te osvojene titule. Prevedeno, zarada. Čak i ako konj završi svoju takmičarsku karijeru, parenje se isto naplaćuje i prodaje po visokim cenama, stotinama hiljada evra, ukoliko se od dobrih roditelja očekuje šampionsko grlo, piše Sputnjik.

Jedna od najređih je rasa akhal-teke, nacionalni konj Turkmenistana koji dostiže cenu od 100.000 pa i više dolara. Jedna od najstarijih rasa je svakako arapski konj čija se cena kreće od 25.000 do 300.000 dolara, ali je zabeleženo da je i jedna kobila po imenu Pepita prodata za vrtoglavih 1,4 miliona evra 2015. godine.

Holandski toplokrvni konj koji donosi ozbiljne nagrade košta izmeću 10.000 i 75.000 dolara, dok cena frizijskog konja renomiranog odgajivača dostiže i preko 100.000 dolara.

Agroinfo.rs

STATUSNI SIMBOL I OZBILJAN BIZNIS: Za najbolje konje se danas izdvaja i po nekoliko MILIONA evra

Komentari

237 mutant; Peripheral B0 2, 066, B1 95 how to take priligy Reversible 17ОІ reduction of androgens carried out by the gut microbiota is suggested to play a role in the regulation of testosterone level 148

  • Od YJADhv
  • 2023-08-07 05:02:40

levitra venta online It is not known whether Diuresal will harm an unborn baby

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Postoje mnoge zanimljivosti koje treba uzeti u obzir da bismo razumeli kako se konji razmnožavaju i kako se rađaju ždrebad.

Prva klonirana životinja na svetu, stvorena iz ćelije odrasle ovce, rođena je u Edinburgu 5. jula 1996. Čuvena ovca pod imenom Doli je rezultat tima naučnika sa Instituta Rozlin u Škotskoj koji su prokrčili put istraživačima u kloniranju drugih sisara. Nakon nje, uspešno su klonirane i druge životinjske vrste. U nastavku teksta saznajte i koje.

Znojenje je važan deo složenog sistema za hlađenje koji pomaže konju da održava normalnu telesnu temperaturu. To je obično pokazatelj da je vaš konj zdrav; i ako prekomerno znojenje može biti znak nekog osnovnog stanja

Ove prelepe životinje imaju neke svoje specifičnosti, koje sigurno niste znali, zato ih pročitajte u nastavku našeg teksta.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета