Foto: Pixabay free

Foto: Pixabay free

Bosiljak je začinska biljka, koja se koristi u mnogim jelima. Poznato je oko 150 vrsta biljke. Lako se gaji u saksiji. Ova metoda je idealna za sve koji imaju ograničen prostor. Potrebno je malo održavanja.

.

Gajenje bosiljka u saksiji

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jazavci, neke vrste ptica i mnoge druge životinje zasigurno će u okršaju sa zmijom pobijediti. Ali, ipak ih je malo koji su efikasniji u odbijanju zmija od biljaka.

Posadili ste origano, on je počeo da cveta i ne znate šta biste sa cvetovima. Kako ne biste došli u ovu situaciju obavezno pročitajte članak i pripremite se za uzgoj predivne začinske i lekovite biljke, kao što je origano.

Postoji mnogo vrsta nana za koje je zajedničko to, da brzo rastu i šire se, a najpoznatije među njima su pepermint, zelena nana, slatka nana i čokoladna nana. Za uzgoj ove biljke potrebno joj je obezbediti obilje prostora, što podrazumeva saksiju većeg formata. U nastavku slede tri načina kako možete da je gajite.

Saveti za gajenje lovora - sadnja, uzgoj, berba, sušenje. Seme mu je veoma krupno i seje se na jesen ili proleće i to u manje saksije.

Sveže začinsko bilje oživljava svaki obrok. Međutim, nemaju svi dovoljno prostora da gaje biljke odvojeno, što je sasvim u redu, jer mnoge začinske biljke mogu da se sade zajedno. Evo i koje.

Gajenje začinskog bilja u saksijama danas je postalo veoma popularno iz više razloga. Prvi je taj što ove biljke možete držati i na terasi...

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета