Na srpskom tržištu uskoro traktor snage 90 konja koji će se proizvoditi u Beloj Palanci

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Uskoro će na tržištu biti dostupan traktor domaće proizvodnje snage 90 konjskih snaga koji će proizvoditi belopalanačka kompanija "Majevica servis doo".

Ovaj model traktora je namenjen malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima, a ispitivanje tržišta je pokazalo bi upravo traktor ove snage omogućio navedenim gazdinstvima da obavljaju sve neophodne operacije, kaže za medije menadžer prodaje ove kompanije, Nenad Nikolčić.

– Traktor ima 90 konjskih snaga, Perkinsov motor, „Carraro“ transmisiju, napred izvod za kardan i prednju hidrauliku, klimu … Što se tiče nabavke delova, nabavljamo ih iz Italije, Nemačke i Engleske. Učešće domaće proizvodnje u domaćem traktoru je 40 odsto kada je u pitanju prototip. Serijska proizvodnja će nam obezbediti da više od polovine vrednosti traktora bude preferencijalno domaćeg porekla – objašnjava Nikolčić i dodaje da su svi proizvodni kapaciteti spremni za serijsku proizvodnju, kao i dvadesetak domaćih kooperanata koji će ih snabdevati potrebnim komponentama, piše agrosmart.net.

Prema istraživanju, ovaj traktor bi mogao da zadovolji potrebe više od 50 odsto gazdinstava u Srbiji. Kao glavna prednost ovog traktora navodi se obrtni momenat od 320(Nm) na točkovima, dok ostali traktori imaju 280(Nm).

Ova kompanija neće prodavati samo traktor nego će pored njega ići još tri, četiri priključne mašine, uz mogućnost otplate kako novčanim sredstvima tako i u žitaricama.

Agroinfo.rs

Na srpskom tržištu uskoro traktor snage 90 konja koji će se proizvoditi u Beloj Palanci

Komentari

Dermatologic Hair loss, rash buy cialis online in usa Quantitative real time PCR

[url=https://ampicillin.charity/]ampicillin drug[/url]

[url=http://prozac.charity/]prozac 40 mg tablets price[/url]

[url=http://robaxintab.com/]generic robaxin 500mg[/url]

  • Od Eyemar
  • 2023-04-07 06:23:41

[url=http://bactrima.online/]bactrim ds tablets[/url]

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Marija je preuzela na sebe ulogu domaćina kuće već u trećem razredu osnovne škole, jer joj je otac iznenada preminuo. Naučila je da ore, tanjira, seje, pa čak i da upravlja kombajnom. Ima i vozačku za kamion.

Prema pisanjima medija, od oko 200 traktora, koje u okviru državnog projekta subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede posredstvom Svetske banke uz podršku Asocijacije malinara, Ivanjičanima je podeljeno svega 12, i to baš, pred izbore krajem marta.

Grad Beograd 7. marta je raspisao pet javnih poziva za subvencije poljoprivrednim proizvođačima, a za te namene je opredeljeno oko dva miliona evra, odnosno 240 miliona dianara.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da će biti nosilac aktivnosti u vezi sa dodelom subvencija za nabavku i ugradnju univerzalnog zaštitnog rama za traktore kako bi se dodatno povećala bezbednost vozača traktora i svih učesnika u saobraćaju.

Ministar Branislav Nedimović izjavio je, prilikom obilaska Dupljaje, sela u opštini Bela Crkva, da je prva mera pomoći poljoprivrednicima u Srbiji za nabavku poljoprivredne mehanizacije, u vidu povraćaja 50 odsto sredstava, planirana od 15. decembra.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета