pixabay.rs

pixabay.rs

Unos vitamina C u organizam je od velike važnosti za zdravlje.

Kako je od velikog značaja za naš imuni sistem, u organizam se mora uneti potrebna količina ovog vitamina.

Prirodni vitamin C 

Potrebno vam je citrusno voće – limun, pomorandža, limeta ili mandarina.

Ogulite koru sa voćke i sušite je nekoliko dana. Voće naravno, pojedite.

Nakon tri dana, ukoliko kora puca pri savijanju, dovoljno je suva. Stavite je u blender ili je što sitnije izrendajte, kako biste dobili prah.

Dobjeni vitamin C u prahu možete dodavati u hranu, piće ili ga mešati sa medom. Najviše vitamina C koncentrisano je u samoj kori voćke. 

Ukoliko konzumirate koru citrusnog voća u organizam ćete uneti mnogo više vitamina C, nego uzimanjem suplemenata. Svakodnevni unos napravljenog vitamina, zadovoljiće potrebnu dozu vitamina C.

Rok trajanja domaćeg vitamina u prahu je do tri meseca. Potrebno je čuvati ga na tamnom i suvom mestu.

Kako napraviti vitamin C u prahu?

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kada se gaji u bašti, kumkvat može porasti i do dva i po metra, a raširiti se do dva metra. Ako se kumqat gaji u saksiji, biće znatno manji.

Počeću sa pitanjem : Da li ste znali da je taškentska medicina zasluženo vodeća medicina u bivšem SSSR-u ?

Begramot (Citrus aurantium subsp. bergamia) je malo citrusno voće kontradiktornog porekla. Italijani uporno tvrde da je njihova zemlja prava zemlja porekla ovog citrusa i da se on masovno gaji i dan danas na plantažama. Prema drugim izvorima, bergamot potiče još iz drevnog Egipta.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета