NEKA LEKOVI BUDU PROŠLOST: Ovo voće je najbolje protiv holesterola, a već ga imate u kući!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Verovali ili ne, jabuke sadrže sve potrebne sastojke koji se bore protiv lošeg holesterola, a samim tim i začepljenja arterija i bolesti srca.

Visok nivo holesterola može dovesti do začepljenja arterija, a samim tim i većeg rizika od srčanih oboljenja. Iako postoje brojne prirodne namrnice koje mogu pomoći kod ovog problema, jabuke sadrže sastojak koji je idealan za snižavanje ovog štetnog parametra u telu, piše Glas javnosti.

Jabuke imaju velike količine vlakana, tačnije pektina koji igra glavnu ulogu u ovom slučaju. Ona prema istraživanjima mogu pomoći u smanjenju nivoa lošeg holesterola u organizmu, tačnije pektin koji se nalazi u jabukama jedan je od najboljih načina snižavanja holesterola kada su u pitanju voćni izvori.

Jabuka je generalno prepoznata kao veoma zdravo voće. Preporučuje se njeno konzumiranje zajedno sa ljuskom, a izuzetno je važna i za pravilno funkcionisanje mozga. Kod snižavanja nivoa lošeg holesterola, jabuka automatski značajno pomaže u normalnom radu srca.

Agroinfo.rs

NEKA LEKOVI BUDU PROŠLOST: Ovo voće je najbolje protiv holesterola, a već ga imate u kući!

Komentari

buy cialis pro In comparison, less than 1 of placebo patients withdrew due to dizziness and somnolence

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dijeta koja je razvijena za regulisanje visokog pritiska, masnoće i šećera u krvi već godinama važi za jednu od najzdravijih i preporučuje se i ljudima koji jednostavno žele da smršaju bez velikih promena u načinu ishrane.

Mnogo je recepata za zdrave smutije i napitke koji nam daju snagu i vitalnost, a čuvena glumica Žaklin Smit, zvezda "Čarlijevih anđela" je otkrila recept za svoj "čarobni napitak".

Nije baš svaka vrsta ribe zdrava kao što većina misli. Neke su posebno rizične za trudnice, decu, ali i odrasle ljude.

Poznato je da se lekovi ne uzimaju sa alkoholom, ali treba znati i sa kojim bezalkoholnim napicima nikada ne treba koristiti medikamente.

Ukoliko vam je rok trajanja nekih namirnica istekao, to ne znači da su automatski neupotrebljive i opasne po zdravlje. Evo spiska proizvoda koje možete koristiti i nakon isteka naznačenog datuma.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета