NEKA LEKOVI BUDU PROŠLOST: Ovo voće je najbolje protiv holesterola, a već ga imate u kući!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Verovali ili ne, jabuke sadrže sve potrebne sastojke koji se bore protiv lošeg holesterola, a samim tim i začepljenja arterija i bolesti srca.

Visok nivo holesterola može dovesti do začepljenja arterija, a samim tim i većeg rizika od srčanih oboljenja. Iako postoje brojne prirodne namrnice koje mogu pomoći kod ovog problema, jabuke sadrže sastojak koji je idealan za snižavanje ovog štetnog parametra u telu, piše Glas javnosti.

Jabuke imaju velike količine vlakana, tačnije pektina koji igra glavnu ulogu u ovom slučaju. Ona prema istraživanjima mogu pomoći u smanjenju nivoa lošeg holesterola u organizmu, tačnije pektin koji se nalazi u jabukama jedan je od najboljih načina snižavanja holesterola kada su u pitanju voćni izvori.

Jabuka je generalno prepoznata kao veoma zdravo voće. Preporučuje se njeno konzumiranje zajedno sa ljuskom, a izuzetno je važna i za pravilno funkcionisanje mozga. Kod snižavanja nivoa lošeg holesterola, jabuka automatski značajno pomaže u normalnom radu srca.

Agroinfo.rs

NEKA LEKOVI BUDU PROŠLOST: Ovo voće je najbolje protiv holesterola, a već ga imate u kući!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Najnovija istraživanja donose listu od 20 najjačih bolova koje čovek može da oseti, ali na njoj nema porođajnih koji se često navode kao najjači bolovi u prirodi.

Novije savremeno doba sa sobom nosi i češću pojavu autoimunih bolesti, a hrana je jedan od bitnih faktora rizika.

Svi znamo da slatkiši nisu zdrave namirnice, pogotovo ako se konzumiraju u velikim količinama. Ako želite da se rešite ovog problema, saveti u nastavku teksta će vam itekako biti od koristi.

Čorba od pečuraka se lako pravi i odlična je za zimske dane kada je potrebno konstantno jačati imunitet.

Neki segmenti zapostavljeni su još uvek I ako je svest o važnosti zdrave ishrane na dosta visokom nivou, postoje mnogobrojni recepti za ukusna jela i poslastice koji se uklapaju u svaki režim ishrane.

Postoje vrlo jednostavni recepti koji mogu poboljšati naše zdravlje i otkloniti brojne smetnje. Uz ovu zdravu smesu se lako rešite povišenog pritiska i holesterola.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета