ODUŠEVIĆETE SE KOLIKO JE LAKO! Rešite se lošeg holesterola sa samo tri šolje OVOG napitka

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Pri visokim vrednostima LDL holesterol se akumulira u krvnim sudovima, a vremenom je sve teži protok krvi kroz arterije što povećava rizik od srčanog i moždanog udara, kao i od vaskularne demencije. Nutricionisti peporučuju rešenje koje je toliko jednostavno, da ćete se oduševiti!

Osobama sa visokim holesterolom se preporučuje uravnotežena ishrana, a nutricionisti za smanjenje nivoa lošeg holesterola preporučuju da se kravlje mleko zameni ovsenim.

Ovseno mleko sadrži ovsene beta-glukane koji pomažu u održavanju normalnog nivoa holesterola. Čaša ovsenog mleka od 250 ml, na primer, obezbjeđuje 1 g beta-glukana, dok činija kaše, pripremljena sa 40 g ovsa, može da obezbedi 2 g beta-glukana.

Istraživači sa Univerziteta u Lundu pratili su 66 muškaraca sa visokim holesterolom u periodu od pet nedelja dozvoljavajući im da piju ovseno mleko. Nalazi su pokazali da konzumiranje tri šolje, odnosno 750 ml ovsenog mleka dnevno tokom pet nedelja smanjuje ukupni i LDL holesterol za 3-5 odsto, prenosi Sputnjik.

Ako je nezaslađeno, ovseno mleko se preporučuje kao izuzetno sredstvo za smanjenje nivoa lošeg holesterola, čak i rešavanje ovog problema kod ljudi jer ima malo masti, ali i proteina.

Agroinfo.rs

ODUŠEVIĆETE SE KOLIKO JE LAKO! Rešite se lošeg holesterola sa samo tri šolje OVOG napitka

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Krava bi mogla da proizvodi 1 gram insulina po litru mleka, a svaki gram insulina jedak je kao 28.818 jedinica insulina

Borovnice su toliko blagotvorne, da zaslužuju mesto u ishrani čak i kada su van sezone. Da biste uživali u njima tokom svih 12 meseci u godini, možete da zamrznete sveže ili da kupite već smrznute bez dodanih sastojaka

U uslovima globalnog zagrevanja nameće se kao neophodno da se o mikroklimatskim uslovima u stajama za muzne krave povede računa, posebno kada se grade novi objekti a i kada se vrše adaptacije postojećih.

Poslednja dva meseca niko ne želi da kupi mleko. Ako država nešto ne uradi u dogledno vreme, moraćemo da zatvorimo

Dijeta koja je razvijena za regulisanje visokog pritiska, masnoće i šećera u krvi već godinama važi za jednu od najzdravijih i preporučuje se i ljudima koji jednostavno žele da smršaju bez velikih promena u načinu ishrane.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета