Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Sintetički lekovi kratkoročno mogu imati pozitivan efekat na vaše opšte stanje. Međutim, ono što se javlja kao problem jeste zavisnost koja može da se javi vremenom.

Sintetički lekovi deluju gotovo istog momenta dok su prirodni lekovi na bazi biljaka često blagog delovanja i potrebno im je vreme da svoja lekovita svojstva ispolje u punom kapacitetu. Lekovitim biljem mogu se lečiti problemi za koje zvanična medicina još uvek nema adekvatan tretman. Prirodni lekovi ne izazivaju zavisnost, zato Vam savetujemo  da prvo počnete sa čajevima i tinkturama i da se obratite svom lekaru kako biste utvrdili da li su vam i koji sintetički lekovi potrebni.

Veliki je broj prirodnih lekova koji vam stoje na raspolaganju, sigurni smo da ćete naći pravu terapiju za vas.

Valerijana: Dobro poznata, kao biljka koja pomaže pri opuštanju, otklanjaju nesanice, stresa i straha da se vekovima koristi u  terapeutske svrhe a lekovi na bazi valerijane danas se proizvode u savremenoj farmakologiji.

Od valerijane se koristi koren i može se piti kao čaj ili u vidu eteričnog ulja. Etarsko ulje valerijane ima veću koncentrovanu moć od čaja i dovoljno je nekoliko kapi, dva do tri puta dnevno. Čaj možete piti po potrebi ali neke preporučene doze su do tri šolje čaja dnevno. Kada se u organizmu stvore dovoljne zalihe lekovitih materija iz valerijane osetićete poboljšanje opšteg stanja.

Matičnjak: Drugi po značaju kada je u pitanju lečenje nervoze prirodnim putem. Matičnjak trava je ukusna biljka koja podseća mirisom i ukusom na limun, a obavezan je sastojak lekova i tinktura za smirenje. Koristi se za aritmiju, napetost, nervozu, strahove i nesanicu. Možete ga koristi kao čaj ili kao tinkturu.

Bosiljak : Izuzetan saveznik u borbi protiv nesanice i nervoze a služi i kao antidepresiv. Ima izrazito prijatan miris i ukus. Čaj od bosiljka umiruje živce i nervozu u želucu i crevima. Može se koristiti  u obliku eteričnog ulja i kao aromaterapija.

Lavanda: Možete lečiti napetost, nesanicu, nervozu, grčeve u mišićima crevima i želucu. Lavandu možete koristiti kao čaj takođe. Tinkturu lavande možete koristi i u spremanju napitaka ali i kao aromaterapiju. Ova opojna, mediteranska biljka opušta sva čula i vekovima se koristi za otklanjanje posledica nervoze i stresa.

Jagorčevina, nana, zova, žalfija, anis, kantarion, samo su još neke biljke koje možete koristiti kod istih simptoma, za lečenje stresa i nervoze prirodnim putem.

Agroinfo.rs

Prirodnim lekovima PROTIV NERVOZE

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na obroncima Suve planine, na izlazu iz Sićevačke klisure smestilo se selo Tamnjanica, koji mnogi danas nazivaju srpskom Provansom. Zahvalujući svom položaju, ruža vetrova ovde ne prestaje tokom cele godine, a to su kažu idealni uslovi za gajenje brojnih autohtonih vrsta biljaka, voća i vinove loze.

Baba Vanga je poznata po tome da je mnoge stvari predvidela iako je bila slepa. Osim toga, ona je smatrala da u prirodi postoji lek za sve bolesti i bolna stanja.

Ren ubrzava metabolizam, otklanja umor i podstiče razvoj dobrih bakterija u stomaku.

Lavanda je aromatična biljka naročito rasprostranjena na Mediteranu. Međutim, na jednoj našoj planini se već godinama uspešno gaji ova biljna vrsta od koje se dobija etarsko ulje visokog kvaliteta.

Ovaj divlji mak za razliku od svog pitomog rođaka - baštenskog ne sadrži opasan morfin, već readin, koji smiruje, ublažava bolove i ne stvara naviku.

Naše bake su bile zapanjujuće zdrave, pritom su odrastale s manje lekova i poseta doktorima nego mi danas. Neke sastojke koje su koristile i danas su efikasnije nego lekovi iz apoteke.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета