Znatno povećani podsticaji u oblasti organske proizvodnje

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Za organsku proizvodnju ove godine je izdvojeno više nego dvostruko novca od prvobitno planiranog, navodi Nacionalna asocijacija za organsku proizvodnju ”Serbia organica”

Na osnovu Uredbe o izmenama uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. (Službeni glasnik RS, broj 109/21) od  19. novembra 2021. godine, ukupan iznos sredstava za podsticaje za organsku proizvodnju povećan je sa 100 miliona dinara na 235.100.000 dinara.

Za organsku biljnu proizvodnju sredstva su uvećana sa 40 miliona na 95.100.000 dinara, a za stočarsku sa 60 na 140 miliona dinara.

Osim toga, podsticaji u oblasti sertifikacije organske proizvodnje povećani su sa 5 na 10 miliona dinara, prenosi agronews.rs

Agroinfo.rs

Znatno povećani podsticaji u oblasti organske proizvodnje

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs koji će biti otvoren do 18. februara, a odnosi se na dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

U okviru Mere 7 IPARD programa - Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, Uprava za agrarna plaćanja je objavila rang listu zahteva za odobrenje projekata za seoski turizam u drugom IPARD javnom pozivu.

U okviru IPARD programa za nabavku novih traktora snage do 100 kW Uprava za agrarna plaćanja će raspisati javni poziv za dodelu ovih sredstava od 7. februara do 31. marta.

Poljoprivrednici po obećanju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića očekuju da mineralno đubrivo urea dobiju do 18. januara po dogovorenoj ceni od oko 80 dinara po kilogramu, inače će se organizovati protesti, najavio je predsednik Udruženja poljoprivrednika ”Stig“ Nedeljko Savić.

Lokalne samouprave od 11. januara do 1. februara 2022. godine mogu Upravi za agrarna plaćanja predati zahteve za podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj javne infrastrukture.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета