PERGOLA: Savršena dnevna soba izvan kuće

Foto: Pinterest.com

Foto: Pinterest.com

Napravite prelep ukras u svom dvorištu, mesto gde se možete opustiti i uživati, kutak koji će te koristiti za sedenje sa vama dragim osobama.

Napravite sami pergolu, koja je definitivno veoma dekorativan element u svakom vrtu i odlično su rešenje kao zaštita od sunca ili prostor koji će biti ukrašen biljkama. U blizini pergole posadite biljke puzavice koje će se raširiti po vašoj pergoli i stvoriti intimnu atmosferu. Pergola je savršen način da uživate u prirodi, čak i kada napolju nije sunčano. One su uglavnom napravljene od drveta, ali mogu biti i od metala ili aluminijuma. Stubovi koji drže pergolu mogu biti od kamena ili nekog drugog prirodnog materijala.

Pergolu možete napraviti u vidu trema, kao produžetak vašeg životnog prostora, ali ih takođe možete smestiti kao samostalne objekte u bilo kom delu vaše bašte.

Pored mirisnih biljaka, pergolu možete dekoristi zanimljivim saksijama ili baštenskim osvetljenjem. Dobro osmišljene varijante za zaštitu od sunčevih zraka povećavaju količinu vremena koju možete da provedete na otvorenom. U jeku leta, možete da se opustite i zabavite napolju okruženi svojim zelenim utočištem, dok će pergola sa krovom produžiti sezonu uživanja kroz jesen i zimu. Pergola može postati sjajan prostor za čitanje i rad, napravite od nje radnu sobu u bašti, tako da možete uživati u radu na svežem vazduhu. Takođe će biti mesto gde će se vaši gosti osećati udobno dok zajedno sa njima ispijate kafu ili raspalite roštilj, pa da svi zajedno uživate u druženju na otvorenom.

Agroinfo.rs

PERGOLA: Savršena dnevna soba izvan kuće

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sejanje trave ili postavljanje travnatog tepiha, šta je bolja opcija? Kako se izboriti protiv korova? Koliko redovno se kosi travnjak?

Jako dugo se verovalo da je suncokret isključivo živopisne žute boje. Međutim, postoje i druge sorte neverovatnih boja, a poseban biser u bašti je čokoladni suncokret.

Kamelija je dugovečni grm koji tokom cele godine ima sjajno zeleno lišće, a prelepe cvetove daje u jesen, zimu i rano proleće.

Svim biljkama je potrebna sunčeva svetlost kako bi proizvele dovoljno hrane putem fotosinteze. Međutim, ne treba svima ista količina direktnog sunca. Neke biljke traže mnogo sunca, dok je drugima potrebno sasvim malo. Najvažnije je da znate koliko vam je osunčan svaki deo bašte ili dvorišta. Jednom kada to utvrdite, nikada nećete imati dilemu da li ste biljci pružili pravo mesto za život.

Maj je mesec kada se zahuktavaju radovi oko voća, povrća, cveća, ali i travnjaka, i vrlo lako može da se predvidi nešto važno, a posle je kasno. Donosimo vam kratak podsetnik, šta je sve potrebno uraditi kako biste imali predivnu baštu, voćnjak i dvorište.

Vrt vikendice danas pruža tiho utočište od haosa povezanog sa modernim vremenima.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета