Sajam kulture mladih na selu po četvrti put u Pećincima

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Četvrti po redu Sajam kulture mladih na selu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Pećinci biće održan od 3. do 24. decembra.

Ljubitelji književnosti, muzike, pozorišta, arheologije i filma biće u prilici da uživaju u promociji zbirke priča za decu, koncertima instrumentalne i duhovne muzike, monodrami i arheološkom filmu, preosi agrotv.net

Sajam će biti otvoren u petak, 3. decembra u 12 časova u holu pećinačkog Kulturnog centra.

Sajam se ove godine zbog epidemiološke situacije organizuje u smanjenom obimu i održaće se uz poštovanje svih protiepidemioloških mera. Osim toga, događaji će biti emitovani onlajn putem zvaničnog YouTube kanala Kulturnog centra Pećinci u skladu sa pandemijskim merama. Ulaz za sve događaje je besplatan, a prilikom posete događajima obavezne su zaštitne maske.

Program ovogodišnjeg Sajma pronađite OVDE.

Agroinfo.rs

Sajam kulture mladih na selu po četvrti put u Pećincima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pandemija koronavirusa dovela je do toga da se odmor na srpskim selima produžio sa dva i po na sedam dana uproseku, dok su pojedini voleli da ostaju i po čitav mesec. Sve je to značajno za razvoj ruralnog turizma naše zemlje.

Pojedinci, kojima je novac važniji od zdrave životne sredine i zdravlja ljudi, uništavaju prirodu i vazduh po malim mestima naše zemlje i za tekve stvari ostaju nekažnjeni. Zašto u Srbiji zakon ne važi podjednako za sve?

Godinama unazad je poljoprivreda naše zemlje sistemski urušavana. Iako imamo izuzetne uslove da izvozimo velike količine hrane, nekome je i dalje u interesu da uvozi proizvode koji se kod nas prodaju po nižim cenama, dok naš seljak, koji isto to proizvodi čak i kvalitetnije, ne može da preživi od svog poštenog rada.

U današnje vreme kad čoveka hoće da pohvale kažu da je uspešan, obrazovan, vredan, imućan, dobar… Nekada je postajala jedna reč koja je govorila sve - domaćin.

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić obišao je dve porodice koje su dobile sredstva iz programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u selima Nova Gajdobra i Parag. Akcija se nastavlja, a u budućnosti će i sredstva biti uvećana.

Prvih 14 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom za mlade poljoprivrednike i bračne parove potpisano je od strane ministra za brigu o selu Milana Krkobabića, gradonačelnika i predsednika opština na čijim se teritorijama nalaze kuće, kao i dobitnika sredstava.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета