Veliko interesovanje za kuće na selu, razmatra se mogućnost obezbeđenja dodatnih sredstava

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Interesovanje za konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuća na selu je veliko, a dnevno stiže između 20 i 30 zahteva.

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije, Milan Krkobabić je u izjavi za Televiziju „Prva“ preneo da je pre nekoliko dana razgovarao sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem o tome da se zbog velikog interesovanja mladih novim rebalansom budžeta izdvoje dodatna sredstva za pomenutu namenu.

On je, govoreći o uslovima za konkurisanje, naveo da parovi ne mogu biti stariji od 45 godina i ne mogu da imaju imovinu, stan ili kuću, kao i da moraju da imaju želju da žive na selu.

Krkobabić je istakao da je ta starosna granica određena zbog toga što statistika u našoj zemlji pokazuje da imamo 250.000 neoženjenih muškaraca i 100.000 neudatih žena do 45 godina.

Prema njegovim rečima, ukoliko parovi ne mogu da pronađu kuću u jednoj opštini, mogu je potražiti u drugoj, a kuće koje se otkupljuju moraju da imaju vodu i struju, da budu ograđene i da su rešeni imovinsko-pravni odnosi.

Ministar je objasnio da država finansira mlade parove da kupe te kuće u vrednosti do najviše 1,2 miliona dinara po objektu.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Veliko interesovanje za kuće na selu, razmatra se mogućnost obezbeđenja dodatnih sredstava

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U okviru Mere 7 IPARD programa - Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, Uprava za agrarna plaćanja je objavila rang listu zahteva za odobrenje projekata za seoski turizam u drugom IPARD javnom pozivu.

Radi uvođenja širokopojasnog interneta u rualnim sredinama, Srbija planira da uzme zajam od 100 miliona evra kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Lokalne samouprave od 11. januara do 1. februara 2022. godine mogu Upravi za agrarna plaćanja predati zahteve za podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj javne infrastrukture.

Pandemija koronavirusa dovela je do toga da se odmor na srpskim selima produžio sa dva i po na sedam dana uproseku, dok su pojedini voleli da ostaju i po čitav mesec. Sve je to značajno za razvoj ruralnog turizma naše zemlje.

Organska proizvodnja je u usponu kada je Srbija u pitanju, a procene su da će naša zemlja ove godine imati izvoz veći od 40 miliona evra organskih proizvoda, što je oko devet puta više u odnosu na period pre deset godina.

Mokra Gora je proglašena za najbolje turističko selo na svetu na jučerašnjem zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija u Madridu (UNWTO).

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета