KONFERENCIJA O DIGITALNOJ PISMENOSTI: 'Selo na klik' 5. maja u Privrednoj komori Srbije

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim sredinama „Selo na klik“ biće održana 5. maja 2022. godine u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 10 časova i okupiće oko 100 predstavnika ženskih udruženja iz cele Srbije.

Cilj projekta „Selo na klik“ je podizanje svesti o važnosti digitalne pismenosti za ekonomsko osnaživanje žena iz ruralnih područja – samo 27,3% njih je digitalno pismeno, 12% nema zdravstveno osiguranje, tek svaka deseta žena je vlasnica kuće ili imanja.

Konferenciju će otvoriti Milena Bićanin, viša savetnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Program započinje prezentacijom „Primeri dobre prakse u oblasti ženskog preduzetništva u ruralnim područjima“. Primere dobre prakse predstaviće onlajn prodavnicu „Ženska pijaca“, koja okuplja devet ženskih poljoprivrednih gazdinstava i dve ženske preduzetničke radnje iz Kolubarskog okruga, poljoprivredno gazdinstvo „Anine domaće zimnice“ iz Ovsišta i poljoprivredno gazdinstvo „Malo selo Bojanovići“ iz Čejetine.

Sledi panel diskusija „Digitalna pismenost – šansa za ekonomsko osnaživanje žena“. Učesnice u panel diskusiji su: Malina Stanojević (Udruženje žena „Sačuvajmo selo“, Priboj), Đurđinka Jovanov („Mama Đuđin sir“, Kovilj), Gordana Šokšić (Biofarma Šokšić, Zrenjanin), Dževida Ninkov (direktorka Sektora za kredite i garancije Fonda za razvoj) i Milena Bićanin (viša savetnica u MTT).

Agendu konferencije pronađite OVDE.

Agroinfo.rs/agrotv.net

KONFERENCIJA O DIGITALNOJ PISMENOSTI: 'Selo na klik' 5. maja u Privrednoj komori Srbije

Komentari

2000 Apr; 83 2 68 70 cialis generic buy

propecia help The liver injury typically arises after 4 to 12 weeks of therapy and the pattern of serum enzyme elevations is usually hepatocellular or mixed

  • Od Ashmar
  • 2023-10-26 11:00:02

[url=https://mebendazole.party/]vermox over the counter[/url]

  • Od Ashmar
  • 2023-11-13 09:33:17

[url=https://lyricatb.online/]lyrica cap[/url]

  • Od Ashmar
  • 2023-11-30 15:38:10

[url=https://finasteridel.online/]propecia online singapore[/url]

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Srbija veoma izložena i podložna prirodnim opasnostima koje su posledica klimatskih promena

Istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema “Biosens” iz Novog Sada pokrenuo je projekat Digitalno selo, prvo digitalno selo u Srbiji u saradnji sa kompanijama Delta i “Mokrin haus”.

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, Serbia Organika, uz podršku GIZ projekta za razvoj privatnog sektora u Srbiji organizuje treninge iz oblasti organske proizvodnje. Ovi treninzi su namenjeni osoblju Regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća “Fruit Logistica 2022”, koji je održan u Berlinu od 5. do 7. aprila, predstavljeno je 13 srpskih kompanija u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, kada su između ostalog održani i bitni sastanci sa potencijalnim partnerima.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije za medije kaže da naša zemlja ima dovoljno ulja, brašna i šećera i da je potrebno otvoriti pitanje izvoza. Iako će cene zasigurno rasti, on napominje da je jako dobro što Srbija izvozi hranu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета