KONFERENCIJA O DIGITALNOJ PISMENOSTI: 'Selo na klik' 5. maja u Privrednoj komori Srbije

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim sredinama „Selo na klik“ biće održana 5. maja 2022. godine u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 10 časova i okupiće oko 100 predstavnika ženskih udruženja iz cele Srbije.

Cilj projekta „Selo na klik“ je podizanje svesti o važnosti digitalne pismenosti za ekonomsko osnaživanje žena iz ruralnih područja – samo 27,3% njih je digitalno pismeno, 12% nema zdravstveno osiguranje, tek svaka deseta žena je vlasnica kuće ili imanja.

Konferenciju će otvoriti Milena Bićanin, viša savetnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Program započinje prezentacijom „Primeri dobre prakse u oblasti ženskog preduzetništva u ruralnim područjima“. Primere dobre prakse predstaviće onlajn prodavnicu „Ženska pijaca“, koja okuplja devet ženskih poljoprivrednih gazdinstava i dve ženske preduzetničke radnje iz Kolubarskog okruga, poljoprivredno gazdinstvo „Anine domaće zimnice“ iz Ovsišta i poljoprivredno gazdinstvo „Malo selo Bojanovići“ iz Čejetine.

Sledi panel diskusija „Digitalna pismenost – šansa za ekonomsko osnaživanje žena“. Učesnice u panel diskusiji su: Malina Stanojević (Udruženje žena „Sačuvajmo selo“, Priboj), Đurđinka Jovanov („Mama Đuđin sir“, Kovilj), Gordana Šokšić (Biofarma Šokšić, Zrenjanin), Dževida Ninkov (direktorka Sektora za kredite i garancije Fonda za razvoj) i Milena Bićanin (viša savetnica u MTT).

Agendu konferencije pronađite OVDE.

Agroinfo.rs/agrotv.net

KONFERENCIJA O DIGITALNOJ PISMENOSTI: 'Selo na klik' 5. maja u Privrednoj komori Srbije

Komentari

2000 Apr; 83 2 68 70 cialis generic buy

propecia help The liver injury typically arises after 4 to 12 weeks of therapy and the pattern of serum enzyme elevations is usually hepatocellular or mixed

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Srbija veoma izložena i podložna prirodnim opasnostima koje su posledica klimatskih promena

Istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema “Biosens” iz Novog Sada pokrenuo je projekat Digitalno selo, prvo digitalno selo u Srbiji u saradnji sa kompanijama Delta i “Mokrin haus”.

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, Serbia Organika, uz podršku GIZ projekta za razvoj privatnog sektora u Srbiji organizuje treninge iz oblasti organske proizvodnje. Ovi treninzi su namenjeni osoblju Regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća “Fruit Logistica 2022”, koji je održan u Berlinu od 5. do 7. aprila, predstavljeno je 13 srpskih kompanija u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, kada su između ostalog održani i bitni sastanci sa potencijalnim partnerima.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije za medije kaže da naša zemlja ima dovoljno ulja, brašna i šećera i da je potrebno otvoriti pitanje izvoza. Iako će cene zasigurno rasti, on napominje da je jako dobro što Srbija izvozi hranu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета