Omogućena prijava neispravnog meda od sada i preko aplikacije Viber

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Prijava neispravnog meda od sada je moguća i preko Viber aplikacije putem telefona ili računara, odnosno preko veštačke inteligencije Iva četbot, saopšteno je iz SPOS.

Iva četbot je veštačka inteligencija sa kojom možete razgovarati i podnositi prijave 24 časa dnevno. 

Potrebno je najpre da na Viberu pronađete Ivu ukucavajući u pretragu Iva republičke inspekcije i da dalje pratite postupak kroz koji vas vodi četbot. Prilikom popunjavanja prijave, na jednostavan način možete dodati slike prijavljenog problema sa vašeg telefona, koje će direktno sa vašom prijavom biti prosleđene Kontakt centru republičkih inspekcija.

Može se lako dogoditi da vas Iva ne razume, pa ponovite vaše pitanje ili konstataciju drugim rečima, i ona će vas razumeti. Ako vas ipak ne bude razumela, čim vam ponudi da popunite ”formular” odmah to prihvatite kliktanjem na reč FORMULAR, i onda će vam Iva postavljati konkretna pitanja na koja ćete popunjavati odgovore. Sve ide veoma lako. Bitno je da kada opisujete lokaciju radnje, ne morate čak znati ni adresu, ali onda što detaljnije opišite lokaciju gde se prodavnica nalazi, i napišite ime trgovine. Vaša prijava će na kraju biti prosleđena inspekciji koju ste izabrali.

U prvom razgovoru sa Ivom napišite da želite da prijavu uputite veterinarskoj inspekciji. Može se dogoditi da vam Iva napiše da se prijava odnosi na prijave lošeg postupanja prema psima na primer i slično, ali na to ne obraćajte pažnju, već kad dođe mesto za unos problema, lepo ga detanjno opišite i neće biti nikakvih problema, te že prijava otići na pravo mesto. Pripremite da upišete i svoj mejl, na koji će vam inspekcija slati rezultat vaše prijave, odnosno izveštaj o učinjenom.

Prilikom razgovora sa Ivom jednog trenutka biće vam ponuđeno da priložite i dokaz (fotografiju meda na rafu, fotografiju prodavnice i slično), što možete ali i ne morate da uradite, prijava će svakako biti prihvaćena. 

Četbot aplikacija Iva služiće za podršku privrednicima i građanima da popune onlajn formu za podnošenje pitanja ili predstavke, i pružaće odgovore na pitanja koja se tiču nadležnosti nadležnih organa inspekcija, policije, sudstva, organa jedinica lokalne samouprave, itd.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Omogućena prijava neispravnog meda od sada i preko aplikacije Viber

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Početak proleća praćen smenom obilnih kiša i visokih temperatura, smanjiće knjaževačkim pčelarima prvi prinos bagremovog meda u dolini Timoka. Ipak mnogi koji svoje košnice sele, pokušaće da to nadoknade u Gabrovnici, selu u podnožju Stare planine, gde bagrem poslednji cveta i gde košnice godinama dovoze pčelari iz drugih gradova.

Od 25 uzoraka meda na našem tržištu koji su testirani po novoj Kada je reč o novoj metodi za utvrđivanje falsifikata EIM-IRMS, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljub Živadinović rekao je za Biznis.rs da je to inovativna i nepogrešiva laboratorijska metoda za utvrđivanje falsifikata hrane i pići za utvrđivanje falsifikata hrane i pića, 22 nisu prošla testove autentičnosti.

Aco Vujović iz sela Prilike kod Ivanjice počeo je da se bavi pčelarstvom pre skoro četiri decenije, najpre iz hobija, a od 1996. godine i profesionalno. U poslu mu pomažu supruga Milena i dvojica sinova Željko i Nenad.

Napitak eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid

Na tržištu se često prodaje med koji po svojim karakteristikama i načinu proizvodnje ne bi smeo da nosi ovaj naziv.

Pčelare je posebno obradovala vest da je otkupna cena bagremovog meda dostigla istorijski maksimum, a nadaju se i dobroj paši.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета