Tradicionalni 39. po redu Sajam pčelara Vojvodine na programu 5. marta

Foto: scop.io

Foto: scop.io

Tradicionalni 39.sajam pčelara Vojvodine biće održan 5. marta 2022. godine, te se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Sajam se organizuje uz podršku Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, grada Novog Sada, Privredne komore Vojvodine, Naučnog instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu i drugih donatora.

Sajam će se održati na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, Trg D. Obradovića 8, sa početkom u 09:00 časova.

Učesnici sajma moći će da čuju sledeća stručna predavanja:
1. U 10,00 dr. Biljana Stamenković – MATICA KAO FAKTOR ODRŽIVOG PČELARSTVA,
2. U 11,00 dr. Jelena Petrović – REZIDUE ANTIBIOTIKA, PESTICIDA I PAHOVA U MEDU SA OSVRTOM NA KVASCE
3. U 12,00 dr. Vladimir Miklič – KARAKTERISTIKE SUNCOKRETA KAO MEDONOSNE PAŠE

Sajam, će pratiti velika prodajna izložba pčelarske opreme, pribora, pčelarske literature, preparata za lečenje pčele, repromaterijala za pčelarstvo i pčelinjih proizvoda, koja počinje u 9.00 časova na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, Trg D. Obradovića 8.

Kotizacija za učesnike sajma je 600 dinara. U kotizaciju je uračunat i zbornik radova, a za članove SPOV-a ulaz je besplatan. Kotizacija se plaća neposredno pre početka Sajma ili na tekući račun Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine 340-1957-73 Erste Banka sa naznakom KOTIZACIJA 2022.

Bliže informacije se mogu dobiti na telefone: +381 63 88 55 496 i +381 63 547 012, ili na mejl spovnovisad@gmail.com

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Tradicionalni 39. po redu Sajam pčelara Vojvodine na programu 5. marta

Komentari

zithromax bronchitis Dev Biol 244 305 318

[url=http://sildalis.ink/]buy cheap sildalis[/url]

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Revoluciju u pčelarstvu sa košnicama cilindričnog oblika donose dva mlada nemačka preduzetnika, Filip Pothast i Fabian Visšman koji su 2021. godine osnovali start-up Hiive u Berlinu.

Aco Vujović iz sela Prilike kod Ivanjice počeo je da se bavi pčelarstvom pre skoro četiri decenije, najpre iz hobija, a od 1996. godine i profesionalno. U poslu mu pomažu supruga Milena i dvojica sinova Željko i Nenad.

Novi praktičan i prilično jeftin uređaj za detektovanje nekih bolesti, bez biopsije i sličnih bockanja, uključuje najdragocenijeg insekta za svetu, pčelu. Neverovatna dosetljivot portugalske dizajnerke olakšaće dijagnostifikovanje i ranih faza mnogih oboljenja.

Ose, za razliku od pčela, nisu ni približno cenjene, međutim naučnici tvrde da su ovi nepravedno zapostavljeni insekti važan deo našeg ekosistema, bez kog bi svet izgledao skroz drugačije.

Tradicionalna manifestacija, "18. Dani cveća i meda" u Velikom Gradištu i Kusiću, okupiće 15. i 16. maja sve ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета