Potrošačke cene u odnnosu na prošlu godinu porasle za 9,6 odsto

pixabay.com

pixabay.com

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u aprilu 2022. godine, u odnosu na mart 2022. godine, u proseku su povećane za 1,5%.Potrošačke cene u aprilu 2022. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 9,6%, dok su u poređenju sa decembrom 2021. godine u proseku povećane za 4,3%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u aprilu 2022. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama Hrana i bezalkoholna pića (2,7%), Odeća i obuća (2,1%), Transport (1,8%), Restorani i hoteli (1,3%), Rekreacija i kultura (1,2%), Stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva (1,0%), Oprema za stan i tekuće održavanje (0,9%) i u grupi Zdravlje (0,6%).

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Potrošačke cene u odnnosu na prošlu godinu porasle za 9,6 odsto

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Snažan pad cena prirodnog gasa u Evropi omogućava najvećim proizvođačima đubriva da nastave proizvodnju uz znatno niže troškove.

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u III kvartalu 2022. godine, u odnosu na isti kvartal 2021. godine, povećane su za 28,7%, objavio je Republički zavod za statistiku.

U Nemačkoj su ove nedelje cene mesa, mleka i mlečnih proizvoda poskupele i do 30 odsto.

Prestanak Uredbe o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica se približava, a još uvek je neizvesno koliko će ovi proizvodi koštati.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će se danas održati sastanak na kome će se doneti odluka o zabrani izvoza pšenice, brašna, kukuruza i ulja.

Setva šećerne repe trebalo bi da se obavi u martu, ali su zbog visokih cena repromaterijala ratari u dilemi da li da je uopšte obave.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета