NARUŠAVA ZDRAVLJE I IMUNITET: Ovo voće i povrće ne bi trebalo NIKAKO da konzumirate!

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Voće i povrće je izuzetno važno za dobro zdravlje, ali postoje vrste koje nikako ne bi trebalo konzumirati, jer značajno mogu naštetiti imunitetu.

Iako su voće i povrće sinonim za zdravlje i jak imunitet, vodite računa kada i koje vrste unosite u organizam, jer možete značajno naštetiti zdravlju.

Koliko god da pojedine vrste donose koristi za naše zdravlje, isto tako ako unosimo, recimo, voće i povrće kome nije sezona, to znatno može da oslabi naš imunitet, piše Glas javnosti.

Stvar je upravo u tome. Obavezno vodite računa kada kupujete određeno voće i povrće da je njemu sezona na području na kom se gaji, kako biste znali da se ta hrana uzgajala na prirodan način. 

Ako u decembru kupite jagode, morate biti svesni da one nisu sazrevale na suncu, već u nekim veštačkim uslovima kao i da su pune hemikalija, jer ako su uvozne, moraju na neki način da se očuvaju da bi sveže stigle do kupaca. To praktično važi za sve vrste voća i povrća kome nije sezona, a to se može zaključiti i po izgledu i po ukusu.

Ukoliko voće dolazi iz udaljenih zemalja, ili generalno ako je ubrano ranije, pre punog zrenja, sadržaće supstancu lektin. Ona prirodno iščili iz biljke tokom procesa sazrevanja, ali će u povrću i voću koje je ranije ubrano ostati, što nikako nije dobro za imunitet. Lektin negativno utiče na dobre bakterije u našem sistemu za varenje koje su bitan eo našeg imunog sistema.

Sledeći put kada poželite da pojedete neko voće kome nije sezona, razmislite ponovo i čuvajte svoje zdravlje!

Agroinfo.rs

NARUŠAVA ZDRAVLJE I IMUNITET: Ovo voće i povrće ne bi trebalo NIKAKO da konzumirate!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Najnovija istraživanja donose listu od 20 najjačih bolova koje čovek može da oseti, ali na njoj nema porođajnih koji se često navode kao najjači bolovi u prirodi.

Ako vam se za večeru jede nešto brzo i ukusno, pica iz tiganja je pravo rešenje!

Novije savremeno doba sa sobom nosi i češću pojavu autoimunih bolesti, a hrana je jedan od bitnih faktora rizika.

Svi znamo da slatkiši nisu zdrave namirnice, pogotovo ako se konzumiraju u velikim količinama. Ako želite da se rešite ovog problema, saveti u nastavku teksta će vam itekako biti od koristi.

Čorba od pečuraka se lako pravi i odlična je za zimske dane kada je potrebno konstantno jačati imunitet.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета