Neverovatan trik da sprečite KLIJANJE KROMPIRA, PROPADANJE SALATE, KRASTAVACA...

Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.

Da biste sprečili takve i slične situacije, otkrivamo Vam nekoliko saveta koji će vam omogućiti da koristite namirnice bez straha da će se brzo pokvariti. 

LIMUN možete koristiti duže, posebno ako se čuva u frižideru. Kada vam je potrebno nekoliko kapi soka limuna samo probušite malu rupicu na njemu, iscedite ga i vratite u frižider. Videćete, na njemu se gotovo ništa neće promeniti. 

PEČURKE i PARADAJZ drzite u papirnim kesama jer neće ispuštati sastojke koji podstiču kvarenje tih namirnica. PARADAJZ bi trebalo bi da stoji okrenut ka peteljci, a ukoliko nemate dovoljno prostora, možete peteljku prelepiti selotejpom koji će sprečiti prodiranje vazduha u povrće. Ostale komade paradajza možete poređati preko tih zalepljenih primeraka.   

Celer i brokoli je ipak bolje držati u foliji, što će produžiti njihov vek.

KROMPIR da bi zadrzao svezinu i sprečilo se njegovo klijanje pomoćiće vam tzrula jabuka, prosto neverovatno ali je istinito. Dovoljno je samo da pored krompira stavite jednu trulu jabuku i možete izbeći mnoge probleme.

SALATU, KRASTAVCE i TIKVICE da sačuvate njihovu svezinu potrebno je samo da ovo povrće u frižideru držite u plastičnoj kesi iz koje ste prethodno izvukli vazduh. 

KOLAČI da dobro ste pročitali, ukoliko ste napravili veću količinu kolača ili su vam oni ostali nakon praznika, možete ih držati u frižideru s kriškom hleba. On će povući svu vlagu i sprečiti kvarenje slatkiša. 

BANANE njihovo truljenje će te sprečiti ukoliko na vrh njene peteljke stavite foliju. Ukoliko banana krene da se kvari jednostavno je izrežite na komade i stavite u zamrzivač.

Neverovatan trik da sprečite KLIJANJE KROMPIRA, PROPADANJE SALATE, KRASTAVACA...

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ova salata je osvežavajuća i potpuno drugačijeg ukusa od onoga na šta smo navikli. Priprema se za 15 minuta, a njome možete poslužiti 4 osobe.

Opadanje cvetova paradajza je učestali problem koji prati mnoge sadnice ove biljne vrste. Uzročnika je više, a najčešći su previsoke ili niske temperature.

Postoje biljne vrste koje treba saditi uz paradajz, koje pored njega dobro uspevaju i koje samom paradajzu pomažu da bude jači i ima bolje i ukusnije plodove. Takođe, postoje i one kulture koje nikako ne treba gajiti uz paradajz.

Ovi kolačići ili popularne šapice će vas vratiti u detinjstvo. Prave se lako, a ukus je neverovatan.

Konzervirano kondenzovano mleko je nešto gušće nego obično i vrlo je pogodno za pravljenje poslastica, posebno onih koje se ne peku.

Često smo skloni da kuvamo ili pravimo poslastice po nekom sopstvenom osećaju preskačući korake. Upravo neki od tih koraka mogu biti ključni da vam desert u potpunosti uspe.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета