Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Maline uglavnom sazrevaju krajem juna, ali morate znati da sezona malina prilično kratko traje. Najvažnije je da nabavite maline koje su čvrste i krupne, ali nemojte birati one koje su preterano zrele.

Nema sumnje da je slatko od malina jedna od omiljenih poslastica u svakom domaćinstvu i veliki broj domaćica uživa u njegovoj pripremi. U ovom tekstu ćemo vam otkriti kako najlakše i najbrže možete napraviti ukusno slatko od malina.

Ako ste planirali da pravite slatko ove godine, onda je slatko od malina pravi izbor za vas. Uživaćete u njegovom neodoljivom ukusu, ali i u brojnim zdravstvenim blagodetima koje maline imaju na naš organizam.

Da biste napravili slatko od malina, potrebno vam je 1 kg malina koje ste prethodno dobro očistili, 1300 g šećera i 1 čaša vode. Kao što možete videti, u slatko od malina ne ide puno sastojaka, tako da vam neće biti problem da ga sami napravite. U ovaj recept ne ide limun niti dodaci vanile ili bilo kakvi drugi dodaci. Najvažnije je da maline zadrže svoj prirodni miris.

Dakle, kada ste pripremili maline, uzmite jednu šerpu u kojoj ćete kuvati slatko i počnite u nju da ređate prvo jedan red šećera, a zatim jedan red malina i ponavljajte taj proces sve dok ne potrošite sve maline i sav šećer.

Zatim, važno je da se šerpa pokrije i da je ostavite da odstoji nekih 12 sati. Nakon tog vremenskog perioda stavite šerpu na šporet i nalijte vodu u nju, pa možete početi sa kuvanjem vašeg slatkog. Važno je da stavite slatko da se kuva na visokoj temperaturi.

Potrebno je da se slatko tokom kuvanja dovoljno zgusne, a nakon toga možete skloniti šerpu sa šporeta. Skinite penu sa vrha šerpe i prekrijte šerpu krpom koja je čista i vlažna. Kada se slatko u šerpi ohladi, možete ga preručiti u teglice koje ste prethodno pripremili. Naravno, podrazumeva se da teglice budu čiste i da u njima nema ni malo vlage. Kada napunite teglice, stavite preko vrha celofan i vežite gumicom. Tek preko celofana možete staviti poklopac od tegle. Ovo će omogućiti da vaše slatko duže vreme ostane sveže i zadrži svoj neodoljivi ukus.

Domaći recept za SLATKO OD MALINA

Komentari

Of becoming pregnant cialis for sale online Seven cases of small intestinal cancer occurred in MSH2 and MLH1 mutation families RR 25

While doxycycline is generally well tolerated in cats, it is important to follow the dosage recommended by the veterinarian best prices for legal levitra s angina report of a case and review of management issues

Rubinstein MM, Brown KA, Iyengar NM best place to buy cialis online reviews

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

I pored prolećnih vremenskih prilika u kalendarskoj zimi, domaći malinjaci trenutno su u dobrom stanju. Poljoprivredni stručnjaci, međutim, procenjuju da će toplo vreme doprineti da preživi i veliki broj bolesti i štetočina

Vlada Srbije odlučila je danas da će hladnjačari, koji nisu prodali prošlogodišnji rod maline, a imaju robu na zalihama, moći da uzmu kredit u Poštanskoj štedionici, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Problemi u malinarstvu prisutni su u celom regionu. U hladnjačama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji i dalje su uskladištene velike količine neprodatog voća iz prošle berbe. Na svim tržištima otkupljivači nezvanično najavljuju znatno nižu cenu od prošlogodišnje, ali s tačnim iznosom još niko ne izlazi.

Prošle godine otkupna cena maline zabeležila je rekord. Međutim, mnogo je proizvođača koji nisu uspeli da naplate potraživanja. Hiljade tona maline još uvek u hladnjačama.

Većina kečapa koje možete kupiti u prodavnicama su puna fruktoze, kukuruznog sirupa i genetski modifikovanih paradajza. Stvarno se isplati NApraviti domaći kečap od paradajza a recept je jednostavan.

Prema ranim prognozama, cena maline će ove godine ići i do 800 dinara po kilogramu, dok su najavljivane dnevnice za berače i do 8.000 dinara. Iz Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji kažu da su ovi iznosi dnevnica nerealni.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета