Kuvani kukuruz koji se topi u ustima
Foto:Pixabay.com
Postoji nekoliko načina kuvanja kukuruza, ali kada probate da ga skuvate u kremastoj kaši mleka i putera
Ova metoda kuvanja kukuruza garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.
Sastojci:
5 kašika mladog kukuruza
1 litar vode
200 ml mleka
115 grama putera i
1 kašika soli
Priprema:
1. Ogulite kukuruz i prerežite ga na pola.
2. U velikom loncu zagrejte vodu.
3. Kada voda proključa, dodajte mleko i puter.
4. Posolite kupku i dodajte komade mladog kukuruza.
5. Delimično prekrijte lonac i kuvajte kukuruz oko deset minuta, ili dok zrno ne postane mekano.
Prijatno!
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Ukupno je prometovano 2.101 tona robe ili za 9,48 odsto više
Pre okopavanja kukuruza i pasulja moralo se obaviti neke predradnje kako bi alatke za takve radnje nilo u potpunosti spremno.
U uslovima globalnog zagrevanja nameće se kao neophodno da se o mikroklimatskim uslovima u stajama za muzne krave povede računa, posebno kada se grade novi objekti a i kada se vrše adaptacije postojećih.
Poslednja dva meseca niko ne želi da kupi mleko. Ako država nešto ne uradi u dogledno vreme, moraćemo da zatvorimo
Saznajte kako ga pametno iskoristiti
Proizvođači mleka iz Srbije protestovali su ispred Ministarstva poljoprivrede u Nemanjinoj ulici u Beogradu zbog niske otkupne cene mleka. Oni su, kao znak protesta, prosuli uvozno mleko niz Nemanjinu ulicu.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета