Foto:Pixabay.com

Foto:Pixabay.com

Postoji nekoliko načina kuvanja kukuruza, ali kada probate da ga skuvate u kremastoj kaši mleka i putera

Ova metoda kuvanja kukuruza garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.
Sastojci:
5 kašika mladog kukuruza
1 litar vode
200 ml mleka
115 grama putera i
1 kašika soli

Priprema:
1. Ogulite kukuruz i prerežite ga na pola.

2. U velikom loncu zagrejte vodu.

3. Kada voda proključa, dodajte mleko i puter.

4. Posolite kupku i dodajte komade mladog kukuruza.

5. Delimično prekrijte lonac i kuvajte kukuruz oko deset minuta, ili dok zrno ne postane mekano.

Prijatno!

Kuvani kukuruz koji se topi u ustima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pre okopavanja kukuruza i pasulja moralo se obaviti neke predradnje kako bi alatke za takve radnje nilo u potpunosti spremno.

U uslovima globalnog zagrevanja nameće se kao neophodno da se o mikroklimatskim uslovima u stajama za muzne krave povede računa, posebno kada se grade novi objekti a i kada se vrše adaptacije postojećih.

Poslednja dva meseca niko ne želi da kupi mleko. Ako država nešto ne uradi u dogledno vreme, moraćemo da zatvorimo

Proizvođači mleka iz Srbije protestovali su ispred Ministarstva poljoprivrede u Nemanjinoj ulici u Beogradu zbog niske otkupne cene mleka. Oni su, kao znak protesta, prosuli uvozno mleko niz Nemanjinu ulicu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета