Foto:Pixabay.com

Foto:Pixabay.com

Evo jednog recepta kao letnja poslastica koja će vas odmah razveseliti i osvežiti

Sastojci:
1 šolja putera
2 šolje šećera
 3 jajeta
 3 šolje brašna
 pola kašičice sode bikarbone
pola kašičice soli
1 kašika vanilinog šećera
dve kašike kisele pavlake
 nekoliko breskvi

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 Celzijusa.
Pripremite posudu u kojoj ćete peći kolač, stavite pek papir ili pospite malo brašnom.
U posudi srednje veličine pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so.
U drugoj posudi puter i šećer mutite nekoliko minuta dok ne dobijete glatku smesu.
Zatim dodajte jedno po jedno jaje, vanilin šećer i pavlaku, pa sve umešajte da dobijete glatku smesu.
Brašno iz prethodne posude lagano umešajte u celu smesu.
Smesu naspite u pripremljenu posudu.
Breskve oljuštite i isecite na kriške, pa ih poređajte po vrhu kolača. Možete ih iseckati na sitno i ubaciti u samu smesu.
Kolač pecite u rerni malo više od pola sata.
Probodite čačkalicom kako biste bili sigurni da je gotovo.
Desert možete posuti šećerom u prahu po želji.

Izvor:informer.rs

Osvežavajući letnji kolač

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kolač koji će vas već na prvi pogled osvojiti svojim izgledom, a najveće iznenađenje biće koliko se jednostavno i brzo priprema.

Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.

Orašasti plodovi ne sadrže gluten i zato su dobra zamena za glutenska brašna kod osoba koje pate od celijakije.

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета