PALAČINKE SA MAJONEZOM: Mogu biti i siatke i slane

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Ove palačinke se mogu jesti sa džemom, orasima, eurokremom ili medom.

Ako ne volite slatko, nemojte dodavati šećer u testo. 

0,5 l. tople vode
9 supenih kašika brašna
2 supene kašike majoneza
2 jajeta
2 supene kašike šećera
15 g vanilin šećera
2 supene kašike ulja
prstohvat soli


 
Priprema
Umutite majonez, jaja, šećer, so i vanilin šećer mikserom ili žicom. Dodajte toplu vodu i prosejano brašno. Dobro izmešajte, da ne ostanu grudvice i dodajte ulje. Neka se testo odmara 20 minuta. 

Podmažite tiganj uljem, ali samo jednom – na početku pečenja i stavite ga na srednju vatru.

Po tiganju ravnomerno razlijte manju količinu testa. Na vrućem tiganju pecite palačinke 1-2 minuta sa svake strane. Pazite da ne izgore.

Izvor:uspesnazena

PALAČINKE SA MAJONEZOM: Mogu biti i siatke i slane

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ako niste vešti u pravljenju slatkiša obratite pažnju na ovaj recept - uspeva svima!

Ove lagane i pahuljaste palačinke od kokosovog brašna biće vaš novi, omiljeni recept za mnoge najdraži desert.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета