Savršena domaća Meksička salata – recepti

Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Meksička salata je veoma zdrava, a njene nutritivne i vitaminske vrednosti zavise od njenog sastava.

S obzirom na to da uvek uključuje pasulj i kukuruz, kao što smo već napomenuli, veoma je hranljiva i, osim kao salatu, Meksičku salatu možete jesti i kao samostalan obrok, kao, na primer, za posni doručak. Da, s obzirom da se pravi isključivo od, što bi se narodski reklo, klot povrća, Meksička  salata spada i u hrono i u posnu namirnicu.

Sama po sebi, Meksička salata se može kombinovati sa bukvalno bilo čime. Ukoliko se jede za doručak, može se pomešati sa jogurtom ili se jogurt može popiti uz nju, što će, osim pojačavanja njene vrednosti na polju zdravstvenih beneficija, takođe smanjiti ljutinu ukoliko niste preterani ljubitelj.Takođe je Meksička salata sa jogurtom preporučljiva osobama sa osetljivim želucem jer ljutina može iziritirati želudac i organe za varenje, pa će jogurt ublažiti te simptome kako biste uživali u čarima Meksičke salate.

Takođe je veoma popularna kao dodatak kuvanoj ili pečenoj piletini. Ono što ćete primetiti jeste da je Meksička salata najukusnija hladna. Prvenstveno jer je osvežavajuća, a potom i zbog činjenice da, što duže sastojci odstoje tako sjedinjeni, više će ispustiti svoj sok i upiti sok ostalih sastojaka, te će sama Meksička salata dobiti jaču aromu.

Zbog toga ne bi bilo loše da Meksičku salatu pripremite bar pola sata pre serviranja.

Potrebni sastojci:

- Konzerva kukuruza
- Konzerva crvenog pasulja
- Glavica zelene salate
- 2 glavice crvenog luka
- Ljuta papričica
- Kašika meda
- Kašika limunovog soka
- Ulje
- So


Način pripreme:

Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za pripremu Meksičke salate na svetu. Sve što je potrebno da uradite jeste da zelenu salatu iseckate ili iščupkate na sitne komade i dodati tanke kolutiće crvenog luka. Ovoj mešavini dodati lepo isceđen kukuruz i crveni pasulj i sve lepo izmešati. Dodati so, ulje, med i limunov sok i lepo izmešati kako bi svi tvrđi sastojci upili bar deo tečnijih, nakon čega salatu posuti mlevenom ili seckanom ljutom papričicom i Meksička salata je spremna za serviranje.

Agroinfo.rs

Savršena domaća Meksička salata – recepti

Komentari

clomid vs letrozole Monitor Closely 1 lithium, insulin isophane human insulin regular human

2016 Sep; 165 79 92 buy cialis canadian

  • Od Eyemar
  • 2023-05-08 08:34:06

diclofenac 1 [url=http://diclofenac.foundation/]diclofenac 50 mg tablet[/url] diclofenac 0.1

dexamethasone 4 mg online [url=http://adexamethasone.com/]dexamethasone cost[/url] dexamethasone 12 mg

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pre okopavanja kukuruza i pasulja moralo se obaviti neke predradnje kako bi alatke za takve radnje nilo u potpunosti spremno.

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da građani po pitanju prehrambene bezbednosti mogu da budu spokojni, jer je Vlada Srbije kroz robne rezerve obezbedila dovoljno osnovnih životnih namirnica, precizirajući da se u skladištima nalazi na stotine hiljada tona pšenice i kukuruza, više od 11.000 tona šećera, 11.000 tona soli i 11.000 litara ulja.

Dve nedelje pred kraj kalendarske godine na robno berzanskom tržištu beleži se povećan obim prometa. Svi primarni poljoprivredni proizvodi nastavili su negativan cenovni trend iz prethodne nedelje.

Jedna žena, pod imenom Lama je na Tik Toku, pokazala kako pomoću jednostavnog trika da uvek imate odličnu salatu i svežu salatu koja može trajati i do mesec dana.

U Srbiji je u 2022. godini zasejano 732.000 hektara pšenice, a prema rečima zvaničnika, imamo dovoljno hrane i za sebe i za izvoz.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета