ZDRAV DORUČAK ILI UŽINA: Domaći PUTER OD JABUKA će vam postati omiljena poslastica!
Foto: Youtube/Printscreen
Da li ste znali da i od jabuka možete napraviti ukusan puter u kome će uživati cela porodica? U nastavku teksta pronađite recept!
Ovaj puter je vrlo zdrav jer ne sadrži dodate šećere i jednostavno se pravi. Odličan je za doručak ili užinu, a deca će ga obožavati!
Potrebni sastojci za puter od jabuke
* 21 cela jabuka srednje veličine. Koristite slatke sorte kako ne bi bilo potrebno da dodajete mnogo šećera
* 4 i po šolje nezaslađenog soka od jabuke
* 3/4 mlevenog karanfilića
* 6 kašika jabukovog sirćeta
* 3/4 mlevenog muskatnog oraščića
* 1/3 kašičice morske soli
* 3 kašičice mlevenog cimeta
Priprema putera
Jabuke najpre oljuštite, iseckajte pa stavite u šerpu, a onda dodajte i ostale sastojke. Smesu promešajte kako bi se sve lepo sjedinilo.
Poklopite šerpu i kuvajte na laganoj vatri 12 sati. Najbolje bi bilo ostaviti puter da se kuva noću.
Kada se smesa skuva, ostavite ga da se ohladi oko sat vremena, a jabuke bi trebalo da budu vrlo meke i tamno smeđe boje kada su skuvane.
Ako želite da puter ima glatku konzistenciju, koristite blender da izmiksate smesu.
Kada se puter potpuno ohladi, čuvajte ga u frižideru do dve nedelje. Osim toga, puter možete pasterizovati u vodi ili čuvati zamrznut do 6 meseci.
Prijatno!
Agroinfo.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Šerpe su sastavni deo svake kuhinje, a većima njih na drškama ima rupu, koja uglavnom služi, kako biste posuđe okačili. Ipak, ona ima još jednu funkciju, za koju mnogi nisu znali.
Maline uglavnom sazrevaju krajem juna, ali morate znati da sezona malina prilično kratko traje. Najvažnije je da nabavite maline koje su čvrste i krupne, ali nemojte birati one koje su preterano zrele.
Većina kečapa koje možete kupiti u prodavnicama su puna fruktoze, kukuruznog sirupa i genetski modifikovanih paradajza. Stvarno se isplati NApraviti domaći kečap od paradajza a recept je jednostavan.
Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.
Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.
Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета