Arilje bespovratno daje blizu šest miliona dinara za ulaganja u poljoprivredu

Foto: unplash.com

Foto: unplash.com

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Iznos sredstava po ovom Konkursu je 5.954.000 dinara.

Intenzitet pomoći po jednoj vrsti investicije iznosi 40, odnosno 50 odsto ukoliko se radi o područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Konkurs je otvoren od 26. oktobra do 11. novembra 2022. godine.

Tekst Konkursa može se pronaći na veb stranici opštine Arilje, a dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 031/ 31 50 156 ili  031/315 0123 pozivom u periodu od 7 do 15 časova.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Arilje bespovratno daje blizu šest miliona dinara za ulaganja u poljoprivredu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Snažan pad cena prirodnog gasa u Evropi omogućava najvećim proizvođačima đubriva da nastave proizvodnju uz znatno niže troškove.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Nestašice mleka u radnjama više nema, problem je rešen uvozom. Međutim, problem u mlečnom govedarstvu i dalje postoji, a poljoprivrednici polako gase svoje farme.

Poljoprivrednici su bankama u junu 2022. dugovali 82,4 milijarde dinara na ime pozajmica, što je za 5,8 odsto više nego istog meseca prethodne godine.

Videli su i seljaci da od oranica nema vajde, pa su i oni izašli na ulice. Problem je što se asfalt ne ore. To znaju paori, ali oni koji im kroje sudbinu a od njih hleba jedu, očigledno ne znaju. I ne zanima ih mnogo.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета