Besplatna obuka: Evo kako da finansirate investiciju preko Svetske banke i IPARD-a

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Konsultantska agencija Smart IPARD 8. i 9. septembra u 18 časova organizuje obuku o IPARD programu Republike Srbije, kao i takozvanom konkursu 50:40:10, koji delom finansira Svetska banka.

Obuke su namenjene poljoprivrednim gazdinstavima, preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima iz sfere agrobiznisa, ali i svih drugih oblasti.

Ove obuke se organizuju u sklopu programa Nemačke razvojne banke KfW i švajcarske kompanije BFC – Razvoj finansijskog sistema u ruralnim područjima Srbije (SRFP) a pomažu poljoprivrednicima i firmama da lakše dođu do izvora finansiranja iz EU fondova, da unaprede proizvodnju i plasman proizvoda.

Prijavu za trening o IPARD programu, pripremi biznis plana i zahteva za kredit pronađite OVDE.

Cilj ovog programa je povećanje prihoda u ruralnim područjima u Srbiji, a to se postiže na dva načina – kroz pristup povoljnim kreditima i kroz podršku jačanju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća koja posluju širom zemlje.

Ruralne sredine u Srbiji imaju značajnu podršku Nemačke razvojne banke KfW koja se, osim finansijske pomoći ogleda i u osposobljavanju poljoprivrednika, preduzetnika i malih i srednjih preduzeća da unaprede ljudske resurse, tehničko-tehnološke i druge kapacitete neophodne za uspešno poslovanje.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Besplatna obuka: Evo kako da finansirate investiciju preko Svetske banke i IPARD-a

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je Bodovnu listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora.

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Počinje isplata 7 miliona evra za prvih 400 poljoprivrednika, a u toku je i drugi Javni poziv za nabavku traktora i mehanizacije u oblasti stočarstva vredan 360 miliona dinara.

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede objavila je danas javni poziv za nabavku novog traktora u okviru IPARD programa. Reč je o sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekata za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Ministarstvo poljoprivrede. šumarstva i vodoprivrede usvojilo je pravilnike o izmenama i dopunama IPARD pravilnika.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета