Besplatno poljoprivredno osiguranje za Obrenovačke poljoprivrednike

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Sa teritorije opštine Obrenovac koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo od danas mogu da se prijave za besplatno poljoprivredno osiguranje. Prijave za osiguranje vršiće se u Kancelariji za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac.

 Nakon potpisivanja ugovora sa kompanijom ”Dunav osiguranje” došla je na red prijava naših poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom pšenice i kukuruza. Poljoprivrednici prijave za osiguranje, koje je obezbedila Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave mogu podneti u Kancelariji za poljoprivredu- rekao je Miloš Stanojević, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Stanojević je ovom prilikom objasnio postupak prijave za besplatno poljoprivredno osiguranje.

– Potrebno je da poljoprivrednici dođu u Kancelariju za poljoprivredu i dostave kopiju lične karte, popunjen formular koji dobiju u kancelariji i neophodnu dokumentaciju o strukturi biljne proizvodnje – naveo je Stanojević.

On je naglasio važnost osiguranja poljoprivredne proizvodnje u vremenu klimatskih promena i istakao da je Gradska opština Obrenovac kroz ovaj projekat podržala poljoprivrednike i otvorila prostor za napredniju poljoprivrednu proizvodnju

– Kompanija ”Dunav osiguranje” zajedno sa Gradskom opštinom Obrenovac nudi osiguranje osnovnih rizika koje podrazumeva osiguranje od grada, požara i udara groma za kulture pšenicu i kukuruz. Svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo sa strukturom biljne proizvodnje ima pravo na osiguranje – rekla je Biljana Ahac iz filijale ”Dunav osiguranje”.

Ahac je napomenula da poljoprivrednici u slučaju štete imaju rok od tri dana za prijavu.

-Prijave u slučaju štete poljoprivrednici su dužni da dostave u Kancelariju za poljoprivredu koja ih dalje prosleđuje u našu filijalu. Potom na teren izlaze procenitelji koji sastavljaju zapisnik o nastaloj šteti i svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo na osnovu toga će dobiti odštetu- poručila je Ahac.

 Izvor:agrosmart.net

Besplatno poljoprivredno osiguranje za Obrenovačke poljoprivrednike

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednici sa teritorije Gradske opštine Obrenovac ukupno su nabavili 11 traktora i 35 priključnih mašina zahvaljujući subvencijama grada Beograda, a ukupno je 41 poljoprivrednik ostvario prava na subvencije.

Sve uredno, čisto i na svom mestu će te zateći kod učenika i nastavnika Poljoprivredno-hemijske škole u Obrenovcu koji se dobro staraju o ekonomskom imanju u selu Grabovac.

Učestale vremenske nepogode, kao posledica klimatskih promena, poslednjih godina prave velike štete poljoprivrednim gazdinstvima. Grad, poplava, suša, mraz samo su neke od nepogoda koje je teško predvideti, zbog čega osiguranje poljoprivrede predstavlja najsigurniji način da poljoprivrednici zaštite svoja dobra tokom čitave godine.

Leska je uvek tražena, poslednjih godina doživljava ekspanziju pogotovo u konditorskoj industriji. Vladimir i Srećko su započeli kao hobi. Priča se nastavila punih 14 godina i od njih je napravila uspešne uzgajivače leske, spremne da podele znanje i iskustvo sa drugima, baš kao što je to za njih učinio agronom Toma.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета