Grad Beograd odobrio subvencije obrenovačkim poljoprivrednicima za obnovu mehanizacije

Foto: obrenovac.rs

Foto: obrenovac.rs

Poljoprivrednici sa teritorije Gradske opštine Obrenovac ukupno su nabavili 11 traktora i 35 priključnih mašina zahvaljujući subvencijama grada Beograda, a ukupno je 41 poljoprivrednik ostvario prava na subvencije.

– S obzirom na to da je Gradska opština Obrenovac ove godine drastično poboljšala taj broj, mi smo veoma zadovoljni. Ovo je veoma dobra praksa što se poljoprivrednicima na ovaj način pomaže da obnavljaju svoju mehanizaciju i traktore. Samim tim dobićemo zadovoljnije poljoprivrednike i oni će lakše obrađivati svoje površine – rekao je Miloš Stanojević, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac, a preneo AgroTv.

Stanojević je dodao da kancelarija za poljoprivredu funkcioniše u sklopu Gradske opštine Obrenovac i da mnogo pomaže poljoprivrednicima pri popunjavanju dokumentacije koja je glavna stvar kada je u pitanju samo konkurisanje.

Sekretar za privredu Grada Beograda, Milinko Veličković izjavio je da je prošle godine bilo ukupno bilo 55 dobitnika na sva četiri javna poziva, a da ovogodišnjih 65 dobitnika znači da opština zaista dobro promoviše poljoprivredu na lokalu. Ljudi su zainteresovani, zadovoljni, a grad svake godine obezbeđuje sve veće subvencije, rekao je Veličković, te naglasio da očekuje da subvencije za poljoprivredu sledeće godine budu 300 miliona dinara.

Agroinfo.rs

Grad Beograd odobrio subvencije obrenovačkim poljoprivrednicima za obnovu mehanizacije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs koji će biti otvoren do 18. februara, a odnosi se na dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

U okviru IPARD programa za nabavku novih traktora snage do 100 kW Uprava za agrarna plaćanja će raspisati javni poziv za dodelu ovih sredstava od 7. februara do 31. marta.

Vlada Republike Srbije je u cilju podsticanja ekološki prihvatljivog vida transporta usvojila novu uredbu o subvencionisanju kupovine novih vozila na električni i hibridni pogon. U nastaavku teksta se informišite o iznosima subvencija.

Beli luk koji se može pronaći u trgovinama je uglavnom poreklom iz Kine, dok domaćeg gotovo i da nema. Poljoprivrednici su složni da država mora zaštititi proizvođače i da su subvencije neophodne.

Vojvođanskim preduzetnicama juče su svečano uručeni ugovori po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje troškova nabavke mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2021. godini, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Za organsku proizvodnju ove godine je izdvojeno više nego dvostruko novca od prvobitno planiranog, navodi Nacionalna asocijacija za organsku proizvodnju ”Serbia organica”

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета