Budućnost ili nužda onlajn prodaja namirnica

Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Lanac snabdevanja je trenutno stabilizovan posle ogromnog pritiska na početku vanrednog stanja a, prozvođači treba da jačaju onlajn kapacitete jer će tako stići do više kupaca i ostvariti veću zaradu, rekao je Željko Malinović iz PKS. Naveo je i da će se PKS truditi da pomaže u razvijanju onlajn modela trgovine i nakon ukidanja vanrednog stanja.

Naglo je porasla onlajn prodaja jer je vanredno stanje onemogućilo  proizvođače hrane da svoje proizvode prodaju na pijacama. Procenjuje se da se putem interneta u trenutno naručuje i do 400 odsto više namirnica nego što je to bio slučaj samo nekoliko sednmica ranije.Na održanoj onlajn panel diskusiji „Onlajn prodaja hrane – nužda ili budućnost“ koja je organizovana u okviru USAID Projekta za konkurentnu privredu, učesnici su istakli da najviše raste potražnja za osnovnim namirnicama iz domaće proizvodnje.

Predstavnici onlajn prodavnica i proizvođači hrane slažu se da se onlajn prodaja nemetnula kao alternatvni način dolaska do kupaca u ovoj situaciji i smatraju da bi svako ko je na tržištu trebao da savlada ovaj vid promocije.

Ističu i da će nakon ukidanja vanrednog stanja verovatno ponovo doći do pada internet trgovine hranom jer su ljudi naprosto navikli da vide i opipaju ono što kupuju. Iz tog razloga važno je da se razvijaju oba segmenta prodaje. Onaj u prodavnicama i pijacama, kao i onlajn način koji potencijalno može da stigne do znatno većeg broja potrošača. Takođe, postoji velika mogućnost da oni koji kupuju  u prodavnici, nakon što steknu poverenje u prodavca, pređu na onlajn način prodaje.

Izvor: domacinskakuca.rs

Budućnost ili nužda onlajn prodaja namirnica

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Privredna komora Srbije (PKS) pripremila je i objavila Deklaraciju o zelenoj transformaciji srpske privrede, čiji je cilj da podstakne i podrži kompanije u procesu prelaska na cirkularni model poslovanja, uz očuvanje konkurentnosti i efikasnosti.

Ukoliko vam je rok trajanja nekih namirnica istekao, to ne znači da su automatski neupotrebljive i opasne po zdravlje. Evo spiska proizvoda koje možete koristiti i nakon isteka naznačenog datuma.

Industrijski kupci koji proizvode jogurte, džemove i slične proizvode, malinu i kupinu izbacuju iz proizvodnog programa zbog visoke cene

Ukoliko naš organizam neadekvatno reaguje na neku hranu ili piće, vrlo verovatno je reč o nekoj vrsti alergije. Najveća svetska organizacija koja se bavi problemom alergija na hranu (FARE) izdvaja osam namirnica koje izazivaju 90 odsto svih alergija na hranu.

Vlada Srbije je zabranila izvoz pšenice, kukuruza, brašna i ulja, a Privredna komora će predložiti uveđenje kvote kao rešenje koje će koristiti privredi, farmerima i državi, saopšteno je iz PKS.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica u cilju dalje zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena navedenih roba, koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета