OMILJENI SLATKIŠ SE POVLAČI ZBOG SALMONELE: Hitna reakcija nadležnih, među otrovanima i deca

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Italijanska konditorska grupa Ferero povukla je čokoladna jaja Kinder surprajz iz britanskih prodavnica dve nedelje uoči Uskrsa zbog nekoliko desetina prijavljenih slučajeva salmonele među kojima ima i dece.

- Dobrovoljno povlačimo odabrane serije kinder surprajza kao meru predostrožnosti, pošto smo svesni moguće veze sa brojnim prijavljenim slučajevima salmonele - navodi se u Fererovom obaveštenju o opozivu, a prenosi b92.net.

Britanska agencija za prehrambene standarde (FSA) savetovala je kupce da ne konzumiraju te proizvode s datumom "najbolje upotrebiti između 11. jula i 7. oktobra", a sa pomenutim proizvodom se povezuje najmanje 57 slučajeva salmonele, dok je među obolelima i jedan broj male dece.

Agroinfo.rs

OMILJENI SLATKIŠ SE POVLAČI ZBOG SALMONELE: Hitna reakcija nadležnih, među otrovanima i deca

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ne morate uvek da se odreknete slatkiša ako planirate da smršate. Nutricionisti vam daju korisne savete po ovom pitanju.

Ako primetite da vam se sve češće javlja iznenadna i jaka potreba za slatkišima, istraživači kažu da bi to mogao biti rani signal demencije.

Ovi uštipci nisu obični. Prave se sa bananama i jednostavno će osvojiti vaše srce.

Određene vrste hrane se drugačije čuvaju u frižideru. Isto je i sa mesom koje mora biti skladišteno na poseban način kako ne bi došlo do kvarenja.

Ovaj kolač se jednostavno i brzo priprema, tako da ga mogu napraviti i oni koji nisu previše vešti u kuhinji. Prosto ćete uživati u njegovom ukusu!

Često možemo čuti da su stari recepti naših mama i baka za slatkiše zapravo i najbolji. Evo jednog takvog koji ćevas vratiti u detinjstvo.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета