Delez Srbija povukla susam iz prodaje

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Delez Srbija je iz svih maloprodajnih objekata povukao proizvod privatne robne marke Premia susam seme od 100 grama, proizvođača Moravka Pro doo, jer su dodatne analize pokazale prisustvo spornog jedinjenja etilen oksid u tom proizvodu, saopštio je danas Delez Srbija

Kompanija je navela da je, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, samoinicijativno sprovela dodatnu laboratorijsku analizu proizvoda privatne robne marke Premia.

U Delezu kažu da je odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija doneta nakon što su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen oksid u proizvodu, javlja Tanjug.

Delez Srbija je pozvala kupce koji su u proteklom periodu kupovali Premia susam seme 100 grama u Maksi, Mega Maksi, Tempo i Šop & Go prodavnicama sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini da taj proizvod, sa ili bez fiskalnog računa, vrate u narednih 14 dana u maloprodajni objekat gde je proizvod kupljen i tom prilikom biće im vraćen novac.

Navodi se da kompanija Delez Srbija ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja.

Izvor:politika

Delez Srbija povukla susam iz prodaje

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Pri kraju je berba grožđa u kolubarskom kraju, jednom od najstarijih na vinskoj mapi Srbije, a procene poljoprivrednih stručnjaka govore da će prinos biti upola manji nego lane.

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji objavio je Javni poziv – Izazov za inovacije za čistiji vazduh. Podršku pruža Evropska unija u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i Evropskom investicionom bankom (EIB).

Voćari u selima oko Topole polako završavaju berbu višanja, međutim, nazadovoljni su kvalitetom plodova. Višnja je, kažu, rodila dobro, ali kupci traže samo prvu klasu.

Susam je jedna od najstarijih biljaka na svetu koja se uzgaja zbog svog semena. Potiče iz tropske Azije i južne Afrike. On je je prirodni adstrigent, antioksidans, antifungal, antianemik, bakterocid, diuretik, digestiv, dijetik, insekticid, hepatik, laksativ, kozmetik, revitalizant, stimulans i tonik, a izvrstan je u preventivi karcinoma.

Šef Odseka Granične fitosanitarne inspekcije Subotica Ivan Tomašev rekao je da se trenutno radi pojačana kontrola prisustva etilen-oksida na susamu i proizvodima koji su dobijeni iz susama. Ima i poruku za građane o tome da li je opasno kupovati proizvode od susama.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета