Dok je žetva ječma još u toku - cena otkupa je 14,40 din/kg do 14,60 din/kg bez PDV-a.

Foto:Pixabay.com

Foto:Pixabay.com

Protekla nedelja na Produktnoj berzi donosi rast cena kukuruza i soje. Ukupan promet za ovu nedelju je iznosio 1.100 tona robe, čija je finansijska vrednost iznosila 21.263.000,00 dinara.

Kukuruz beleži rast cene usled veće zainteresovanosti izvoznika za ovom žitaricom. Berzanski ugovor za kukuruz na paritetu CPT luka (fco-luka) je zaključen po ceni od 16,50 din/kg bez PDV-a (18,15 din/kg sa PDV-om). Isporuka se odnosila na jun/jul. Terminska tražnja kukuruza roda 2020. godine se kretala u cenovnom rasponu od 118 €/t do 120 €/t bez PDV-a (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja), CPT luka sa isporukom septembar/oktobar.

Tražnja uljane repice sa isporukom robe u žetvi na paritetu FCA Vojvodina se kretala od 330 €/t do 335 €/t.

Suncokret novi rod na paritetu FCA Vojvodina se tražio po ceni od 285 €/t do 290 €/t bez PDV-a, sa isporukom robe avgust/septembar.

Žetva ječma je u toku. Prvi ugovor je zaključen po ceni od 14,60 din/kg bez PDV-a (16,06 sa PDV-om). Otkupljivači nude da plate između 14,40 din/kg do 14,60 din/kg bez PDV-a.

Izvor:agroklub.rs

Dok je žetva ječma još u toku - cena otkupa je 14,40 din/kg do 14,60 din/kg bez PDV-a.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pre okopavanja kukuruza i pasulja moralo se obaviti neke predradnje kako bi alatke za takve radnje nilo u potpunosti spremno.

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da građani po pitanju prehrambene bezbednosti mogu da budu spokojni, jer je Vlada Srbije kroz robne rezerve obezbedila dovoljno osnovnih životnih namirnica, precizirajući da se u skladištima nalazi na stotine hiljada tona pšenice i kukuruza, više od 11.000 tona šećera, 11.000 tona soli i 11.000 litara ulja.

Dve nedelje pred kraj kalendarske godine na robno berzanskom tržištu beleži se povećan obim prometa. Svi primarni poljoprivredni proizvodi nastavili su negativan cenovni trend iz prethodne nedelje.

Meksička salata je veoma zdrava, a njene nutritivne i vitaminske vrednosti zavise od njenog sastava.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета