Donet program za uređenje poljoprivrednog zemljišt

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Vlada Srbije donela je uredbu o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2020. godinu

Ovom uredbom utvrđuje se Program izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Na teritoriji Republike Srbije, osim na teritoriji autonomnih pokrajina, u 2020. godini na osnovu ovog programa izvršiće se radovi na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta, odnosno nova investiciona i druga ulaganja koja obuhvataju:

1) radove, odnosno ulaganja koji se odnose na uređenje poljoprivrednog zemljišta:

(1) komasacija,
(2) nabavka nove opreme za navodnjavanje,
(3) iskop/bušenje bunara u funkciji navodnjavanja;

2) studijsko-istraživačke radove, programe i projekte u oblasti zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta od značaja za Republiku Srbiju.

Program možete preuzeti http://www.agronews.rs/donet-program-za-uredenje-poljoprivrednog-zemljista/

Izvor:agronews.rs

Donet program za uređenje poljoprivrednog zemljišt

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Novosadski sajam vina počinje sutra, u petak, 22. marta. U Hali 1 Novosadskog sajma i traje do nedelje, 24. marta.

Predstavnik Udruženja poljoprivrednika Subotice Marko Peić Tukuljac rekao je u ime prisutnih na sastanku, da su poljoprivrednici zadovoljni, te da im je ministarka Jelena Tanasković obećala ispunjenje svih zahteva.

Na Veletržnici Beograd, u toku prethodne nedelje, stigle su lubenice.

Šumadijska šljivovica iz ove destilerije prva je i jedina rakija koja ima oznaku zaštićenog geografskog porekla, a koja dolazi iz Srbije. Ova rakija mora da odleži 18 meseci i to u hrastovim buradima.

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Sezonski rad je najzastupljeniji u poljoprivredi i upravo za potrebe ove delatnosti nastao je portal www.sezonskiradnici.gov.rs. Prijava jednog „sezonca“ traje samo par minuta, a radniku mnogo znači jer ostvaruje pravo na zdravstveno osiguranje, kao i pravo na penziono i invalidsko osiguranje.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета