Grad Novi Sad raspisao oglas o davanju u zakup i na korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Grad Novi Sad raspisao je oglas o davanju u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na svojoj teritoriji u prvom krugu, a nadmetanje će se sprovesti elektronskim putem.

Pravo učešća imaju fizička lica upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava koje se nalazi u aktivnom statusu najmanje tri godine i sa prebivalištem najmanje tri godine u katastarskoj opštini. Mogu da se nadmeću i registrovana pravna lica koja su u aktivnom statusu najmanje tri godine.

Postupak javnog nadmetanja sprovodi se elektronskim putem preko veb aplikacije koja se nalazi na zvaničnoj veb stranici Uprave za poljoprivredno zemljište.

Rok za prijavljivanje i podnošenje dokumentacije u Aplikaciju je 29.03. 2022. do 14 časova.

Otvaranje ponuda održaće se 8. aprila u 9 časova.

Kompletan tekst oglasa sa potrebnom dokumentacijom pronađite OVDE.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Grad Novi Sad raspisao oglas o davanju u zakup i na korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Srbiji je oko tri i po miliona hektara obradivog zemljišta koje se sve češće koristi za izgradnju industrijskih zona i stambenih kompleksa. Ova poražavajuća činjenica govori u prilog tome koliko ne vodimo računa o našem najvećem bogatstvu.

Nikola Lukičić iz Novog Sada je konstruisao mašinu „Soter rover“ ili popularno „Spasoje“, robotsku platformu na daljinsko upravljanje sa hibridnim pogonom na sva četiri točka.

Uoči 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, Komisija za ocenjivanje kvaliteta proizvoda od voća i povrća i voćnih sokova vrednovala je oko 100 pristiglih uzoraka.

Cene poljoprivrednog zemljišta u Srbiji prošle godine bile su za tri odsto više nego 2020. godine, a kako pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda, rekordna cena neke njive ili oranice dostigla je skoro 41.000 evra za hektar.

Iako većina, kada se pomene srpska prestonica, pomisli na beton, visoke zgrade, brz život, čak 70 odsto teritorije Beograda je poljopricredno zemljište.

Tradicionalni 39.sajam pčelara Vojvodine biće održan 5. marta 2022. godine, te se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета