Hapšenje u Žablju zbog krađe kukuruza i pšenice iz Robnih rezervi

pixabay.com

pixabay.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije Službe za suzbijanje kriminala, u saradnji sa Policijskom upravom Novi Sad, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili V. M. (1961).

Uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

V.M. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice u privrednom društvu „Agroomega“ iz Žablja, od 1. januara do 14. aprila 2022. godine, otuđio 7.270 tona merkantilnog kukuruza i 2.393 tone merkantilne pšenice, u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koja mu je bila poverena na skladištenje i čuvanje.

Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 353.664.787 dinara, dok je isti iznos prisvojio za sebe.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Hapšenje u Žablju zbog krađe kukuruza i pšenice iz Robnih rezervi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Pre okopavanja kukuruza i pasulja moralo se obaviti neke predradnje kako bi alatke za takve radnje nilo u potpunosti spremno.

Ove godine je definitivno da kvalitet neće biti izvanredan, objašnjavaju stručnjaci

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

U Srbiji pšenica predstavlja jednu od najvažnijih poljoprivrednih kultura. Ipak, rat u Ukrajini uzrokovao je globalne poremećaje na tržištu, pa su tako i silosi u našoj zemlji još uvek puni, uprkos tome što se bliži nova žetva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета